Mancini: "Az Inter-Juve meghatározó lesz"

mancini.pngAz olasz válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Mancini a minap hosszabb nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melyben többek között szót ejtett a vasárnapi Derby d'Italia fontosságáról, Gianluigi Donnarummáról, illetve számos, Juventushoz köthető futballistáról is.

A szakember mindenekelőtt az Öreg Hölgy és korábbi együttese, az Inter összecsapása kapcsán fejtette ki véleményét, melynek alapján kiderült, hogy a rangadót igen meghatározónak tartja Andrea Pirlo, valamint a bajnoki versenyfutás szempontjából.

"Az Inter nagyon sokat fejlődött az elmúlt évek során, és emiatt egyértelműen készen áll a győzelemre, azonban úgy gondolom, hogy továbbra is a Juventus rendelkezik a legversenyképesebb kerettel Olaszországban, ráadásul hatalmas előnyt jelent számukra a tapasztalat, melyet kilenc Scudetto sorozatban való elhódításával szereztek" – jelentette ki a La Gazzetta dello Sportnak.

"A mérkőzés szinte minden szempontból meghatározó lesz a Bianconeri számára. Nem engedhetik meg maguknak, hogy nagyobb szakadék nyíljon köztük, valamint a tabella élmezőnye között, mivel még így is három csapat áll előttük, ami még azon körülmény mellett is jelentős lemaradás, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak.

Az Öreg Hölgy idei formája ellenére nagyon tetszenek Andrea Pirlo ötletei. Igen kedveli a támadófutballt, azonban a Juventus sokat változott, így pedig természetes, hogy nem rendelkeznek a szükséges folytonossággal. Időre van szükségük.

Az Inter és a Juve továbbra is a trófea elsődleges esélyeseinek számítanak, ám az AC Milan is elérheti a célkitűzéseit. Nem gondoltam, hogy ilyen jól fognak teljesíteni, viszont ott van náluk Gianluigi Donnarumma, aki a világ legjobb kapusa, ez pedig igen sokat számíthat."

A Serie A idei kiírásának eddigi legjobb két támadója Cristiano Ronaldo, valamint Romelu Lukaku, az Azzurri mesterét pedig arról kérdezték, hogy melyiküket favorizálja kettejük közül.

"Mindketten nagyszerű játékosok. Cristiano rengeteg gólt szerez, még karrierjének ezen pontján is, s mentalitásával kiváló példát jelent a fiatal játékosok számára. Lukaku szintén egy lenyűgöző példa, s amikor nincs a pályán, az Inter nem teljesít ugyanúgy, mint amikor játszik."

Mancinit arról is kérdezték, hogy mit gondol a nemzeti tizenegy két alapemberéről, a Nerazzurri középpályásról, Nicolò Barelláról, illetve a Zebrák védőjéről, Leonardo Bonucciról.

"Barella a szezon eleje óta alapembernek számít az Interben, a leterheltség miatt pedig természetes, hogy jelentkezik nála némi visszaesés. Ugyanez vonatkozik Bonuccira is, aki rendkívül fontos számunkra, hiszen minden harmadik meccsen a kezdőben szerepeltetjük."

A Juventus csapatkapitánya, Giorgio Chiellini nemrég arról beszélt, hogy mindenképpen szeretne játszani az idén nyáron megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon, a trénert pedig arról faggatták, hogy ez megvalósulhat-e.

"Várni fogok a szezon végéig, mielőtt a keretbe jelölöm őt, azonban ha egészséges lesz, természetesen döntő fontosságú játékos számunkra, mivel ő a kapitányunk, s ennek révén egy viszonyítási pont az öltözőnkben" – zárta szavait az olasz szakember.