Chiesa és Bonucci a mérkőzésről

img_20210106_230747.pngAz Öreg Hölgy tegnap magabiztos, 3-1-es győzelmet aratott a San Siróban a mindeddig bajnoki veretlenségét megőrző, listavezető AC Milan együttesével szemben, mellyel a negyedik helyre ugrott a tabellán, egy meccsel kevesebbet játszva, mint milánói kihívói.

A lefújást követően a Juventus két játékosa, a duplázó Federico Chiesa, valamint a csapatkapitányi karszalagot viselő Leonardo Bonucci értékeltek az olasz sportsajtónak. Az olasz védő szerint együttese végig kontrollálta a találkozót, s végső soron ennek köszönheti sikerét, míg a szélső kijelentette, hogy nagyon sokat köszönhet a Bianconeri szenátorainak, nélkülük pedig nem tartana azon a szinten, ahol most jár.

"Annak tudatában jöttünk ide, hogy rendkívül fontos összecsapás vár ránk, ez az érzés pedig csak erősebb lett, miután láttuk a délutáni meccsek eredményeit" – kezdte nyilatkozatát a harminchárom éves játékos a Sky Sport Italia kamerái előtt állva.

"Jól futballoztunk, az elejétől a végéig irányítottuk a mérkőzést. Nagyon sok jó döntést hoztunk és számos jó megoldással álltunk elő, s csak egyetlen hibánkból született találat.

Tudtuk, hogy a Milan igen nagy veszélyt jelenthet ránk az ellentámadások során, de mindvégig szilárdak maradtunk, emellett igazi csapatként dolgoztunk. Erre a mentalitásra van szükségünk ahhoz, hogy még többre legyünk képesek."

A torinóiak két kulcsemberét, Alex Sandrót és Juan Cuadradót negyvennyolc órán belül diagnosztizálták koronavírus-fertőzéssel, ekképp a Juventus csak a ma reggeli teszteredmények kézhezvétele után indulhatott el Milánóba.

"Tudtuk, hogy pályára fogunk lépni, emiatt kizárólag erre a tényre fókuszáltunk. Egyszerre csak egy meccsel törődünk, s célunk, hogy egy győzelem után újabb diadalt arassunk. Ez azt bizonyítja, hogy a csapat továbbra is éhes a sikerekre.

A következő célunk a Sassuolo legyőzése, semmi több. Győzelmeket kell szereznünk, hogy bizonyítsunk, s hogy mindinkább igazi csapat váljon belőlünk" – összegzett Bonucci.

Az egyre jobban futballozó, s immár öt fekete-fehérben elért góllal büszkélkedő Chiesa az újságírói kérdésre elárulta, hogy mindenekelőtt a Zebrák nagy öregjei segítették beilleszkedését, azonban ezen felül is igen jól érzi magát új klubjában.

"A legfőbb érdekem, hogy a jelenlegi teljesítményem folytonos legyen, mivel ennek a csapatnak a szenátorai arra tanítottak, hogy ez az egyetlen dolog, ami fejlődést idézhet elő" – mondta a Sky Sport Italiának.

"Mikor egy alakulatban futballozol olyan játékosokkal, mint Paulo Dybala, vagy Cristiano Ronaldo, minden sokkal egyszerűbbé válik. Az edzések végeztével általában mi hármat, illetve Dejan Kulusevski mindig a pályán maradunk, hogy a távoli lövéseket gyakoroljuk. Rendkívül jól érzem magam a csapattársaim mellett, és mostanra igazán beilleszkedtem ide.

A Juventusnál többet várnak el tőled, mint a Fiorentinánál, ezáltal a felelősséged is jelentősen megnövekszik. Igyekszem a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, és arra törekszem, hogy minden nap jobb legyek. Ma például a Milan támadásai alatt rendre visszazártam, így segítve a társaimnak a védekezésben."

A labdarúgó második találata után sírva hagyta el a pályát, azonban elmondása szerint semmilyen komolyabb probléma nem merült föl.

"Csak némi csípőproblémám akadt, semelyik izmom nem sérült meg. Holnapra már rendben is leszek" – jelentette ki.