Bentancur és Chiesa a meccsről

img_20210103_230508.pngA Bianconeri tegnapi győzelme után természetesen a Zebrák egyes futballistái is értékelték a látottakat, valamint kifejtették véleményüket az eredményről. A csapat gólpasszt adó, s remekül játszó középpályása, Rodrigo Bentancur arról beszélt, hogy az eredmény ellenére az együttesnek mindenképpen azon kell dolgoznia, hogy kilencven percen keresztül megőrizze az egyensúlyt, míg a harmadik fekete-fehérben elért találatát szerző Federico Chiesa a Milan elleni, szerdai meccs fontosságát hangsúlyozta ki.

"Nem a legjobb mentalitással kezdtük a találkozót, s a mérkőzés első perceiben rögtön gólt is kaptunk, melyet azonban nagy szerencsénkre kezezés miatt elvettek" – kezdte szavait az uruguayi labdarúgó a DAZN kamerái előtt állva. 

"A szünet után sokkal jobban futballoztunk, s összességében megérdemeltük a győzelmet, ugyanakkor a lefújás előtt ismét káros szellemiség uralkodott el a csapaton, ami azt eredményezte, hogy gólhoz juttattuk az ellenfelet.

Úgy vélem, az egyik legfontosabb teendőnk az, hogy kilencven percen keresztül megőrizzük az egyensúlyunkat. Túl sok lehetőséget engedtünk az Udinesének, ennek pedig nem szabad megtörténnie még egyszer."

Bentancur az Öreg Hölgy harmadik találata előtt remekül készített elő Cristiano Ronaldónak, ezzel pedig kijelenthető, hogy fontos szerepet vállalt a győzelemben, melyet egyéb statisztikái is alátámasztanak.

"Nem különösebben foglalkoztat, hogy szerzek-e gólt, vagy sem. Ma este egy asszisztot osztottam ki, ez pedig végső soron ugyanolyan jó érzés, mivel ezzel is segítem az együttest. Nagyon vágytunk erre a győzelemre, s keményen küzdöttünk az eléréséért. Most pár nap pihenő vár ránk, ezalatt pedig fel kell készülnünk a Milan elleni megmérettetésre" – jelentette ki Bentancur.

A középpályás mellett az idén nyáron a Fiorentina együttesétől szerződtetett itáliai szélső is elmondta véleményét a látottakról, azonban ezen túl elsősorban saját helyzetéről, s Pirlo vele szemben felállított követelményiről beszélt.

"Kemény összecsapás volt, azonban az Udinese kinyílt a második félidőben, ennek köszönhetően pedig le tudtuk zárni a találkozót" – summázott Chiesa az újságírói kérdésre.

"Mindig arra törekszem, hogy a legjobbamat nyújtsam a pályán. Az edzéseken napról napra többet sajátítok el abból, amit a mester kér tőlem, s mivel ő dönt a kezdő tizenegyről, valamint a szerepkörökről, mindig készen kell állnom.

Az ehhez hasonló teljesítmények folytonossá tételével számukra kedvező eredmények születhetnek. Általában a pálya szélén kell futballoznom, mivel a tulajdonságaim ott illeszkednek legjobban az edzőm elképzeléseihez."

Az torinói gárda szerdán talán eddigi legfontosabb bajnoki találkozóját készül lejátszani az aktuális listavezető AC Milan otthonában, mely összecsapás kimenetele az olasz futballista szerint is meghatározó lesz.

"A szerdai mérkőzés döntő fontossággal bír számunkra. Elszántan készülünk rá, s ebben a szellemben is lépünk majd pályára. A legjobb oldalunkat kell mutatnunk, hiszen mi vagyunk a Juventus" – összegzett Chiesa.