Agresti a januári kilátásokról

schermata-2019-11-15-alle-10_06_35-1030x1030.pngA Juventusszal kapcsolatos hírek egyik legmegbízhatóbb forrása, Romeo Agresti ismételten a Juventibus csatornájának adott interjút az Öreg Hölgy átigazolási ügyeivel kapcsolatban az év végéhez, valamint a januári mercatóhoz közeledve, melyben igen sok, az utóbbi hetekben, hónapokban felmerülő témát érintett.

A transzferguru többek között szót ejtett a Bianconeri egyik téli kiszemeltjéről, Bryan Reynoldsról, a távozni vágyó Sami Khediráról, illetve Rodrigo De Paulról is, értesülései ekképp értékes alapot képezhetnek a Juventinók számára a vezetőség januári terveivel kapcsolatban. 

A Goal újságírójának talán legfontosabb hírei a Dallas FC fiatal jobbhátvédjéhez kötődnek, kinek kapcsán a talán kevésbé megbízható La Stampa a mai nap folyamán leközölte, hogy jelenleg az olasz rekordbajnok áll legközelebb megszerzéséhez, így vezeti az AS Roma és a Club Brugge ellen megvívandó versenyt.

Agresti korábbi értesülései ezzel némiképp egyetértésben kimondják, hogy a Roma mindeddig semmiben sem egyezett meg a texasi csapattal, míg a torinói klub felvette a kapcsolatot a játékos képviselőivel, a Zebrák pedig valóban megvalósíthatják az üzletet, s a mai napon együttműködési megállapodást kötnek az amerikai menedzsereivel, melyhez hozzátette, hogy a futballista ára legalább 8 millió euróra rúg.

"A Juventus továbbra is versenyben van Reynoldsért, a klub képviselői ma kapcsolatba léptek a futballista ügynökével telefonon. A mai nap rendkívül fontos volt a labdarúgó számára, s könnyen elképzelhető, hogy a Juventus hamarosan megköti az üzletet. Úgy gondolom, hogy a játékos a klub hívására vár, akik folyamatosan tárgyalnak az ügynökével."

Agresti jelen nyilatkozata előtt nem sokkal napvilágot látott egy olyan hír, miszerint a Bianconeri első számú jelöltje a cserecsatár posztjára a gárda korábbi játékosa, Fernando Llorente lehet, mindazonáltal az újságíró szerint ez elhibázott igazolás lenne.

"Llorente egyértelműen fizikai problémákkal küzd, nem szabad, hogy a Juventus az ő szerződtetését célozza meg."

Az újságíró a továbbiakban beszélt a korábban szintén figyelt Rodrigo De Paul helyzetéről is, véleménye szerint pedig a médiának, valamint a klubnak is rajta kellene tartania a szemét az Udinese argentin futballistáján, aki jóval többre hivatott, melyet meg is mutatott az eddigiekben.

"De Paul mindenképpen egy nagy ugrást szeretne megtenni a karrierjében, ennek előremozdítása végett pedig többek között ügynököt is cserélt, az új képviselője pedig nem más, mint Mino Raiola. Mindenképpen figyelnünk kell a vele kapcsolatos történéseket. A Juventus megpróbál lépéseket tenni az ügyében, ám Antonio Conte szintén kedveli őt."

Az Serie A tabelláján jelenleg a hatodik helyet elfoglaló együttes keretében mindössze egyetlen játékos van, aki a 2020/21-es idény eddig lejátszott mérkőzésein egyáltalán nem kapott szerepet, mégpedig Sami Khedira, akit jelenlegi kontaktusa 2021 nyaráig köt a Juventushoz.

A német középpályás az elmúlt időszakban többször is kihangsúlyozta, hogy a Premier League-be vágyódik, a hírek szerint pedig mind a Tottenham Hotspur, mind pedig az Everton szívesen megszerezné őt, akár már januárban is. Agresti úgy véli, ez be is következhet, mivel teljesen nyilvánvaló, hogy a két fél egymástól külön képzeli el a folytatást, s mindkettejük számára terhet jelent a mostani szituáció.

"Khedira egészen biztosan elhagyja a klubot ezen a télen" – jelentette ki szűkszavúan a transzferpiac egyik legnagyobb szakértője.