Ronaldo: "Mi vagyunk a Juventus!"

68653.jpgA tegnapi mérkőzést követően a Juventus portugál világsztárja, Cristiano Ronaldo is üzent az Öreg Hölgy szurkolóinak a közösségi médiában, s bejegyzésével egyúttal összegezte a 2020-as év legfontosabb tapasztalatait is, kijelentve, hogy az esztendő mindenki számára nehéz volt, mindazonáltal a Bianconeri csak előre tekinthet, s tovább kell haladnia megkezdett útján.

A Fiorentina elleni, 0-3-ra végződő összecsapáson véget ért a Zebrák bajnokságban fenntartott veretlenségi sorozata, s hátrányuk a Serie A tabelláján egy meccsel kevesebbet játszva pillanatnyilag akár tíz pontosra is duzzadhat az éllovas AC Milan alakulatával szemben, ha a rossonero gárda ma este meg tudja verni az elmúlt fordulóban a Napolit legyőző Lazio együttesét.

Az ötszörös aranylabdás klasszis leszögezte, hogy nem lehet mentség a Juventus tegnap esti játékára, valamint szót ejtett az elmúlt tizenkét hónapról is, melyben csapata nyert egy Scudettót, a világ pedig kitért megszokott komfortzónájából az évet rendkívüli mértékben meghatározó koronavírus-járvány következtében.

"Tegnap gyenge teljesítménnyel, s korántsem elfogadható eredménnyel zártuk a 2020-as ütemtervünket, mely nagyon sok szempontból egy rendkívül különleges évnek számított. Üres stadionok, betartandó COVID-protokollok, elhalasztott mérkőzések, hosszú leállás, valamint egy nagyon szoros versenynaptár jellemezték ezt az időszakot" – kezdte Instagrammon közzétett szavait a futballista.

"Mindazonáltal ezek nem jelenthetnek mentséget semmire. Tudjuk, hogy sokkal többet kell nyújtanunk ahhoz, hogy a jelenleginél jobban futballozhassunk, és következetesebben nyerjünk. Mi vagyunk a Juventus! Emiatt pedig nem fogadhatunk el mást, mint a lehető legnagyobb kiválóságot a pályán!

Remélem, az előttünk álló rövid szünet segítségünkre lehet abban, hogy erősebbé és egységesebbé váljunk, hiszen még messze járunk a szezon végétől, és úgy véljük, hogy a megfelelő időben ismét a szurkolóinkkal ünnepelhetünk majd.

Higgyetek bennünk, bízzatok a csapatunkban, úgy, ahogyan mi bízunk bennetek, és mi teljesíteni fogjuk a dolgunkat!

Fino Alla Fine!"

A fekete-fehérek január 3-án, az Udinese együttese ellen folytatják menetelésüket Olaszországban, 2021 első hónapjában pedig ezen felül találkozni fognak az AC Milan, a Sassuolo, valamint az  Inter együtteseivel is, míg a Coppa Italia legjobb 16 együttese között a Genoa, az Olasz Szuperkupában pedig a Napoli vár majd rájuk.