Rummenigge: "Alaba maradhat"

9ee98b2967554868936a1cd9be7c9242.jpgA Bayern München elnöke, a korábban a jelenleg általa irányított klubnál, valamint az Internazionale együttesénél is megforduló egykori középcsatár, Karl-Heinz Rummenigge egy friss interjúban arról beszélt, hogy a regnáló BL-címvédő egyik kulcsembere, David Alaba az eddigi pletykákkal és nyilatkozatokkal szemben mégis maradhat a német óriásnál, bár elmondása szerint teljesen megérti, hogy több nagy alakulat is érdeklődött iránta.

Az több poszton bevethető, újabban középhátvédként futballozó osztrák labdarúgó kilencedik szezonját tölti Münchenben, és már-már klublegendának is tekinthető a csapat elmúlt évtizedben elért sikereiben vállalt nagy szerepének köszönhetően.

A futballista az elmúlt hónapokban azonban rengeteg átigazolási híresztelésnek adott táptalajt, mivel 2021 nyarán lejáró szerződését mindeddig nem hosszabbították meg, melynek oka, hogy többet szeretne keresni a bajoroknál, azonban az általa kívánt összeget a vezetőség nem szeretné megadni neki.

A labdarúgót több jelentős európai csapattal, például a Real Madriddal, a Barcelonával, a Liverpoollal, a Chelsea-vel, az Interrel, a két manchesteri együttessel, valamint nem utolsósorban a Juventusszal is szóba hozták, Rummenigge pedig elmondása szerint teljesen megérti, hogy miért érdeklődik ennyi klub a huszonnyolc esztendős játékos iránt.

"Minden csapat helyesen gondolkodik, mikor erősíteni tervez a keretén" – mondta a sportvezető a Tuttosportnak.

"Ennek fényében teljesen normális, hogy Alaba felkeltette a topklubok érdeklődését, többek között a Juventusét. A döntés azonban rajta múlik, ha szeretne, nyitott előtte a csapatváltás útja, de ha meggondolja magát, maradhat a Bayernnél is. Egyelőre mindnyájan a visszajelzésére várunk."

Az alapvetően balhátvédként futballozó Alaba értékét a mértékadó Transfermarkt 65 millió euróra tartja, müncheni karrierje során pedig mindeddig összesen 401 mérkőzésen 32 góllal és 49 gólpasszal segítette csapatát.