Fàbregas: "Pirlo remek edző lesz"

gettyimages-1077777776.jpgA Monaco jelenlegi, s a Barcelona, az Arsenal, valamint a Chelsea korábbi futballistája, Cesc Fàbregas nemrég érdekes nyilatkozatot tett néhány korábbi edzőjével, többek között a Juventusnál is megforduló Maurizio Sarrival kapcsolatban, valamint kijelentette, hogy véleménye szerint az Öreg Hölgy augusztusban kinevezett kezdő trénere, Andrea Pirlo idővel nagyszerű szakemberré fog válni, de elmondta véleményét a holnap megrendezésre kerülő Barcelona-Juventus összecsapás kapcsán is.

A spanyol középpályás elmondása szerint a Bianconeri tavaly év végén menesztett mestere kiváló edző, azonban néhány személyes tulajdonsága miatt nem tud szorosabb kapcsolatot kialakítani futballistáival, ami korlátozza a munka sikerességét is.

"Sarri inkább Jorginhót kívánta játszatni azok után, hogy a futballista 60 millió euróért cserébe a Chelsea-hez igazolt, nekem pedig nem volt elég, hogy kizárólag a Ligakupában vagy az Európa-ligában kapjak lehetőséget, ezért inkább távoztam a csapattól" – jelentette ki a Tuttosportnak adott interjújában.

"Sarri jó edző, akinek szilárd taktikai elképzelései vannak, azonban nagyon babonás, emiatt pedig nehéz rávenni arra, hogy meggondolja magát az adott helyzetben.

Például, mindig azt szerette volna, hogy mi, Chelsea-játékosok minden nap 15 órakor edzünk. Ez értelemszerűen rossz volt az olyan focistáknak, mint én, akiknek családja van, és velük is szerettek volna időt tölteni. Egész nap nem láthattuk volna a gyermekeinket. Reggel iskolába mentek, és már aludtak, mikor hazaértünk az edzésről.

Egy nap megkértük, hogy hadd edzhessünk reggel, viszont ő nem engedte meg, mert egy pisai professzor szerinte korábban bebizonyította, hogy a délután három órás időpont a legkedvezőbb a test számára. Ennek kapcsán csak azt tudom mondani, hogy minden játékos számára fontos, hogy időt tölthessen a családjával.

A futballista szót ejtett korábbi londoni, illetve válogatottbeli csapattársáról, Álvaro Moratáról is, akiről kijelentette, hogy korábban ugyan küzdött némi problémával, érzése szerint Torinóban ismét otthonra talált, ez pedig formáján is meglátszik.

"Moratának az utóbbi években hiányzott a rendszeresség, erről gyakran beszélgettünk, mikor a Chelsea csapatában játszottunk. Most újra meglelhette ezt, emiatt pedig köszönettel tartozhat a Juventusnak és a családjának, akik nagyon boldogok Olaszországban. Ronaldóval kiváló támadópárost alkotnak és remekül kiegészítik egymást.

Van egy másik Juve-focista is, akit nagyon kedvelek, ő pedig Matthijs de Ligt, aki nagyszerű személyiséggel rendelkezik. Első osztályú védő lehet a későbbiekben, olyan, mint Sergio Ramos.

Hogy mit várok a Barcelona-Juventustól? A Barça nagyon jól játszott az első mérkőzésükön, de jóval kiegyensúlyozottabb meccs volt, mint ahogy azt gondolhatnánk. Három Morata-gólt is elvettek, néhány milliméteres lesek következtében.

A harminchárom esztendős labdarúgó sok mérkőzést játszhatott Andrea Pirlo ellen, és kijelentette, hogy egyáltalán nem lepődött meg, mikor az egykori irányítót kinevezték a Juventus kispadjára.

"Egyáltalán nem volt meglepő, az életet az előttünk álló lehetőségek alakítják, nekünk pedig ki kell használnunk ezeket. Pep Guardiola, Zinédine Zidane, valamint Mikel Arteta is jól teljesít edzőként, annak ellenére, hogy nem rendelkeztek sok tapasztalattal a pályájuk kezdetén.

Pirlo egy zseni volt a pályán, és olyan, hatalmas minőséget képviselő trénerek alatt játszhatott, mint Carlo Ancelotti, Marcello Lippi, vagy akár Antonio Conte. Nincsenek kétségeim afelől, hogy remek edző válik belőle is" – zárta szavait Fàbregas.