Khedira: "Nem fogok távozni januárban"

khedira_sami_profil.jpgA Juventus utóbbi időben számkivetetté váló középpályása, Sami Khedira egy friss interjú során jelentette ki, hogy a híresztelésekkel ellentétben nem kívánja elhagyni az Öreg Hölgyet januárban, és csak a nyári átigazolási időszak előtt szeretne foglalkozni a Premier League-ben lévő kapcsolataival, ám addig is beszél Carlo Ancelottival, valamint José Mourinhóval.

A német válogatott középpályás ugyan egyáltalán nem kap lehetőséget a Bianconeriben, kontraktusa 2021 nyaráig szól, így a csapattal marad annak ellenére, hogy idén még egyetlen percet sem játszott, s nem jelölték a Bajnokok Ligája-keretbe sem.

"Ha már a meccsek során nem tudsz mindent megtenni, akkor az edzéseken és a pályán kívül próbálsz segíteni a csapatnak" – szögezte le a németországi ZDF csatornának.

"Amikor elhagyom majd a klubot, szeretném, ha a Juventus rajongói nagy játékosként emlékeznének rám. A jelenlegi helyzet nem Andrea Pirlo miatt alakult ki, és kicsit sem haragszom rá emiatt. Tisztában vagyok vele, hogy milyen futballt kíván játszatni az együttessel.

Biztosan nem fogok távozni januárban. Feltett szándékom, hogy tiszteletben tartsam a szerződésemet, mely 2021 nyarán fog lejárni."

Bár a Zebrák klubvezetősége mindenképp szeretné értékesíti Khedira játékjogát valamely angol alakulatnak, viszont a futballista mindenképp csak a következő szezontól szeretne csapatot váltani, mindazonáltal továbbra is kapcsolatban áll az utána érdeklődő két gárda, vagyis az Everton és a Tottenham Hotspur képviselőivel.

"A Premier League egy kiváló lehetőség lehet számomra, ha alkalom nyílik rá, hogy odaigazoljak. Nagy rajongója vagyok az angol bajnokságnak. Folyamatos párbeszédet folytatok Ancelottival és Mourinhóval, mivel sosem vesztettem el velük a kapcsolatot, még azután sem, hogy elhagytuk a Real Madridot" – összegzett a harminchárom esztendős labdarúgó.