Játékosok a mérkőzésről

img_20201122_081019.pngA Juventus tegnap esti győzelmét követően két játékos is nyilatkozott a sajtónak a Bianconeri együtteséből, s mindketten kihangsúlyozták a büszkeséget, melyet a találkozó jelentett számukra. 

Juan Cuadrado, aki ma este az Öreg Hölgy csapatkapitányi karszalagját viselte, a statisztikák szerint pedig ehhez méltó módon teljesített, Andrea Pirlo futballjáról is szót ejtett, a hatalmas öröm mellett, melyet a lefújást követően érzett. 

"Nagyon boldog vagyok, hiszen a válogatott szüneteket követő első mérkőzés mindig nehéz, de egy olyan csapatot láthattunk, amely elhatározta, hogy megszerzi a három pontot" – jelentette ki a DAZN kamerái előtt állva. 

"Ha nagy hangsúlyt fektetünk a labdabirtoklásra, és nyomást gyakorlunk az ellenfélre, akkor többet léphetünk előre, és kedvünk szerint cselekedhetünk a játékszerrel, amit az edzőnk is szeretne. Egyszóval, élvezhetjük a futballt. 

Pirlo pedig pontosan az utóbbit kéri tőlünk, továbbá azt, hogy szolgáljuk ki hatékonyabban a csatárokat, és úgy vélem, fokozatosan sikerül teljesítenünk ezeket a követelményeket. Elég sok új játékosunk van, de mindannyiunknak időbe telik, amíg megszokjuk az új edző stílusát. 

A legfontosabb az, hogy akár rossz játékkal is el tudjuk érni az általunk meghatározott eredményeket. Meg kell próbálnunk úgy teljesíteni, mintha minden egyes mérkőzés egy döntő lenne."

A szélsőből lett kolumbiai bekk számára rendkívül különleges este volt a mai, hiszen először viselhette egy teljes mérkőzésen át a csapatkapitányi karszalagot. 

"Miután már sok éve játszom itt, és úgy érzem, ez az otthonom, mérhetetlenül nagy büszkeséggel viseltem a karszalagot. Próbálok vezéregyéniség lenni a pályán, valamint azon kívül is, de sok olyan játékos van a keretben, aki szintén bír ezekkel a jellemzőkkel, így mindenki hozzáad valamit a jó teljesítményhez" – szögezte le Cuadrado. 

img_20201122_081006.pngCsapattársa, a nyári vállműtétet követően visszatérő Matthijs de Ligt is rendkívül boldog volt az összecsapás eredménye miatt, az pedig különösen boldogsággal töltötte el, hogy ő maga is eredményesen teljesített idei első mérkőzésén. 

"Idén más mentalitást tapasztalok a csapatnál. Pirlóval egy modernebb filozófia szerint játszunk, én pedig kedvelem ezt a stílust, hiszen így játszottam az Ajaxnál is. Még nagyon sokat kell fejlődnünk, jelenleg a bennünk rejlő potenciál 70%-át aknázzuk ki. Egyre többet dolgozunk azon, hogy minél rövidebb idő alatt érjük el a 100%-ot. 

Ebben a szezonban sok csapat erősebb, mint a tavaly, a bajnokságban pedig nagyobb verseny alakult ki. Véleményem szerint ez jó számunkra, mivel még nagyobb éhséggel futballozunk. Sok riválissal kell szembenéznünk, hiszen itt van a Milan, az Inter, a Lazio, a Roma, továbbá a Napoli is. Nehéz év lesz, de csak magunkra szabad koncentrálnunk, mert nagyon erősek vagyunk, megnyerhetjük a bajnokságot. 

Nehéz három hónap van mögöttem, de nagyon boldog vagyok. Fizikailag nehéz időszakon vagyok túl, de úgy vélem, fontos, hogy néha szenvedjek a csapat érdekében. Nagy fájdalommal vállaltam a mérkőzéseket, de akkor nem ez volt az első, hanem a bajnokság megnyerése" – összegzett a holland védő.