Khedira: "A Premier League az álmom"

khedira_sami_golorom_lazio.jpgA Juventus 2014-ben a német válogatottal világbajnoki trófeát nyerő, ám az utóbbi időben klubjánál kegyvesztetté váló középpályása, Sami Khedira 2021 nyarán lejáró szerződése miatt szabadon igazolhatóvá fog válni, ekképp hamarosan elkezdhet a lehetséges ajánlatok után nézelődni, miután a Bianconeri nem fog igényt tartani további szolgálataira. 

A tunéziai származású labdarúgó legutóbbi, sokat sejtető kijelentésében elismerte, hogy vizsgálja a Premier League-be való átigazolás lehetőségét, valamint nagy örömmel fogadná a lehetőséget, ha ismét együtt dolgozhatna José Mourinhóval, akivel még a Real Madridnál alakított ki nagyszerű szakmai kapcsolatot. 

Khedira ugyan 2015 óta alapembernek számított Torinóban, az utóbbi két idényben sorozatos sérülései miatt mindössze 35 mérkőzésen lépett pályára, Andrea Pirlo érkezésével pedig egyértelművé vált, hogy nincs helye az Öreg Hölgy alakulatánál. 

"Gyermekkoromban nagy álmom volt, hogy egyszer Premier League-ben játszhassak – jelentette ki a Sky Sport Germany műsorában. 

"Nagyon boldog és elégedett vagyok az eddigi karrierem miatt, de egy dolog még hiányzik az életemből, hiszen mindig erről álmodoztam, és sosem vált valóra. Ez pedig az, hogy a Premier League része lehessek. 

Fiatal korom óta rengeteg PL-meccset néztem, és most is követem, valamint rendkívül kedvelem a bajnokságot. Mindig élveztem, ha a Bajnokok Ligájában angol csapat ellen játszhattam, mert a futballjuk stílusa, hangulata, illetve ötletessége egyszerűen lenyűgözött. 

Ha lehetőségem volna odaigazolni, egy nagy álom válna valóra, és biztosan megtiszteltetés lesz a Premier League-ben futballozni."

Az egyik opció Khedira álmának beteljesítéséhez mindenképp a Tottenham Hotspur csapata lenne, mivel szívesen dolgozna újra együtt a csapatot irányító Mourinhóval, de hatalmas tisztelője az Everton trénerének, Carlo Ancelottinak is, mivel az szakember klasszikus olasz futballt alkalmazva ért el sikereket annak idején a Santiago Bernabéuban. 

"Mourinho személyisége őszinte, közvetlen, emellett józanul gondolkodik, és nagyszerű edző. Sokan úgy gondolják, hogy a futballstílusa túlságosan védekező, de ő mindenekelőtt egy győztes, egy bajnok. Ezért ő hatott rám a legjobban. 

Nagyon szerettem a játékosa lenni, és sosem mondanék nemet neki, de rajta kívül is sok olyan edző van, akikkel szívesen dolgoznék együtt.

Rendkívül sok mester van, még a Premier Leauge-ben is, akiket nagyon tisztelek. Itt van például Carlo Ancelotti, aki jelenleg is hatalmas munkát végez, és szintén nagyszerű ember. Azon edzők egyike, akik engem is lenyűgöztek" – foglalta össze gondolatait a 33 éves játékos. 

A cikk a goal.com oldalán megjelenő írás alapján készült.