A Juventus már januárban megszerezné Çalhanoğlut

calha.pngOlasz sajtóértesülések szerint az Internazionale, az Atlético Madrid és a Manchester United mellett a Juventus csapata is érdeklődik az AC Milan török válogatott középpályása, Hakan Çalhanoğlu iránt. 

A milánóiak tízesének szerződése a szezon végén lejár és egyre kevesebb esély mutatkozik arra, hogy a felek meg tudnak egyezni egy esetleges hosszabbításban. Ennek legfőbb oka, hogy míg a Rossoneri 3,5 millió eurót ajánlana évente a töröknek, az egykori Bayer Leverkusen játékos és ügynöke évi 7 millió eurós fizetést szeretne magának kiharcolni. A klub szerint ez irreális elvárás, már csak azért is, mert a Milan legjobban kereső játékosa, Zlatan Ibrahimović keres ennyit.

A torinói székhelyű Tuttosport értesülései szerint a Juventus vezetősége már januárban megszerezné Çalhanoğlu játékjogát, így elkerülve a versenyt. A lap hozzáteszi, hogy a Zebrák csereüzletben gondolkoznak, és az utóbbi időben formán kívül játszó Federico Bernardeschi játékjogát tervezik felajánlani a piros-feketéknek. 

A hírek szerint azonban Milánóban hajlandók vállalni a kockázatot, miszerint ingyen veszítik el a játékost nyáron, mintsem, hogy elengedjék januárban, ugyanis a tabellán jelenleg első helyen álló csapatnak túl fontos láncszeme a török válogatott játékos.

A 26 éves támadó-középpályás a bajnokság folytatása után briliáns formában játszott és kiválóan zárta az előző idényt. Çalhanoğlu az idei szezonban 11 tétmérkőzésen ezidáig 4 gólt, illetve 4 gólpasszt jegyzett, ebből a bajnokságban 2 assziszt a mérlege. A mértékadó Transfermarkt az értékét 30 millió euróra becsüli.