A Juventus is megszerezné a Verona fiatal tehetségét

lovi.pngA La Gazzetta dello Sport információi szerint a Juventus is beszáll a Verona fiatal védőjéért, Matteo Lovatóért folytatott versenyfutásba. 

A 20 esztendős játékos a Serie A idei szezonjában robbant be a köztudatba remek teljesítményével. A Genoa akadémiáján nevelkedett középhátvédet tavaly szerezte meg a Hellas Verona, idén szeptember óta pedig 7 meccsen képviselte csapatát a bajnokságban.

Az októberi Juventus - Verona mérkőzésen az első perctől a pályán volt, és kiemelkedő teljesítményével a torinói óriás megfigyelőinek figyelmét is felkeltette. 

Lovato 188 centiméter magas, posztját tekintve pedig a háromvédős rendszer baloldali és középső tagjaként is otthonosan mozog a pályán, így az Andrea Pirlo által alkalmazott taktikába kiválóan passzolna.

A Zebrák védelmében immáron egy évtizede a Bonucci - Chiellini duó számít az alappillérnek, azonban sajnos ők sem lesznek fiatalabbak. Ezt belátva a vezetőség már elkezdte a hátvédsor megfiatalítására irányuló projektet, amely első két érkezője, De Ligt és Demiral mellé a veronai korosztályos válogatott játékos lehet a következő szerzemény. 

A lap megemlíti, hogy a Juventus komoly riválisának számíthat a két milánói klub a játékos kegyeiért folytatott versenyben. A mértékadó Transfermarkt.de 4 millió euróra értékeli Matteo Lovato játékjogát, ám biztató formájára és életkorára való tekintettel a veronai csapat 20 millió euró alatt nem kíván megválni az olasz labdarúgótól, akinek szerződése 2024 nyaráig szól a Giallobluval.