Helyzetjelentés Torinóból, és az olasz válogatott háza tájáról

ronaldo_ul_a_fuben.jpgKét hétig szünetel a klubfoci, ugyanis a játékosok egy rész csatlakozik nemzetük válogatottjához, ez pedig különösen igaz a Juve labdarúgóira, ugyanis szinte aki egészséges, az távozik Torinóból, akik pedig maradnak, azok három nap pihenőt kapnak, és csütörtökön kell ismét edzésbe állniuk.

Összesen 15 labdarúgó kapott meghívót, szokás szerint Szczęsnyre, Bonuccira, Ronaldóra, Cuadradóra, Bentancurra, Demiralra és Bernardeschire számít a hazája, Rabiot, Kuluševski, Danilo, Portanova és Frabotta, ahogy múltkor, úgy most is magára öltheti majd nagy valószínűséggel a címeres mezt, míg Moratát, Arthurt és McKennie-t egy kis kihagyás után érhette ez a megtiszteltetés.

Kissé meglepő lehet, hogy a Lazio elleni meccsen sérülés miatt lecserélésre kerülő Ronaldo is a portugál nemzeti csapattal tart, akinek a bokájával akadtak problémái, a luzitán orvosokra hárul a feladat, hogy ezt pontosan kivizsgálják.

Chiellini izomsérülés miatt marad a főhadiszálláson (egyelőre nem lehet tudni pontosan, hogy mennyit kell kihagynia, Luca Momblano szerint súlyosabb a vártnál), de Ligt válla már teljesen rendben van, így ő már bevethető lesz a következő mérkőzéseken, és nagy valószínűséggel Sandro is. Ramsey izomsérülése olyan súlyosnak bizonyult, hogy csekély esély mutatkozik arra, hogy még ebben a naptári évben pályára léphet, míg Dybala, bakteriális húgyúti fertőzésben szenved, így gyógyszeres kezelésre és pihenésre van szüksége. Chiesa szintén az izom-problémások közé tartozik, neki egyelőre nem tűnik súlyosnak a sérülése,  a jobb combjában érzett fájdalmat.

Így mindössze négy makkegészséges játékos áll teljesen készen Pirlo csütörtöki tréningjére, ők pedig nem mások, mint Matthijs de Ligt, Carlo Pinsoglio, Gianluigi Buffon, és az rendkívül motivált Sami Khedira.

Pár szót ejtve az Azzurriról:

A koronavírussal küzdő Roberto Mancini szinte soha nem látott nagyságú keretet hívott össze, összesen 41 olasz kapott meghívót, többek közt lehetőséget kap a debütálásra Alessandro Bastoni, Gian Marco Ferrari, Davide Calabria, Matteo Pessina, Luca Pellegrini, Mattia Zaccagni és Pietro Pellegri.

A jelenlegi FIFA rangsor szerinti tizenkettedik olasz gárda november tizenegyedikén, 20:45-kor egy barátságos meccset fog játszani Észtországgal, majd következnek a Nemzetek Ligája-meccsek, tizenötödikén a csoportelső lengyelekkel csap össze talján együttes 20:45-kor a Mapei Stadiumban. Az év utolsó válogatott összecsapását a sereghajtó Bosznia és Hercegovinával fogják vívni Mancini fiai.

Optimistán állhatnak hozzá az olasz szimpatizánsok a meccsekhez, ugyanis egyik gárdától sem kapott még sosem ki az Azzurri. Igaz, hat ponttal, három lőtt és két kapott góllal szerénykednek a második helyen, de az első lengyeleknek is mindössze hét egységük van, így nem komoly elvárás az, hogy a Squadra Azzurra az első helyen végezzen.

mancini_kerete.jpg