Vidal: "Conte miatt csatlakoztam az Interhez"

vidal_es_conte_az_internel.jpgArturo Vidal megerősítette azt a hírt, hogy legfőképp az egykori Juventus-edző Antonio Conte miatt csatlakozott az Inter csapatához, erősíti meg ezt egy a Corriere dello Sportnak adott nyilatkozatában.

"Meggyőztek engem arról, hogy itt magasba tudjuk emelni a legfontosabb trófeát."

A chilei válogatott visszatért a Serie A-ba, hogy újra  egykori mesterének csapatában játsszon, miután megfordult a Bayern Münchenben, és a Barcelonában is.

"Az Intert választottam, mivel nagyszerű céloknak lehetek a részese, és egy olyan edző kezei alatt játszhatok, aki mindig nyerni akar."

"Ez a csapat tavaly az Európa-liga döntőjében szerepelt, mert a játékosai mindig 'éhesek' voltak a sikerre, minden adottságuk megvan arra, hogy mindent elérjenek amit akarnak, és most ennek a csapatnak a részese lehetek."

"Mindenképpen Conte miatt vagyok itt. Három éven keresztül voltunk a Juventusban, ami egy feledhetetlen élmény volt. Ő is akarta, hogy itt lehessek. Sokat beszéltünk erről tavaly nyáron, így hát a klub minden követ megmozgatott, hogy biztosítsa a helyemet itt."

"Conte ugyanaz az edző maradt mint amilyen volt az Öreg Hölgynél. Imádja a labdarúgást, és mindig átadja nekünk azt a szenvedélyt és győzelem iránti vágyat, ami őt is fűti minden egyes meccsen. Nem veti véka alá a a gondolatait ha hibázik valaki, és szemtől szembe mondja el ezt mindenki előtt."

"Boldog voltam a Barcelonánál, rengeteg csapatársammal alakítottam ki nagyszerű baráti viszonyt, de megváltoztak a dolgok, és úgy döntöttem, hogy inkább ide jövök. Nagyon vágyok arra, hogy megnyerjük a Serie A-t, és álmodozok arról, hogy a magasba emelhessem a Bajnokok Ligája serlegét, amiről tetkót is csinálok ha összejön."

Ami nem lesz egyszerű mivel a milánói alakulat utolsó a csoportjában, és kikaptak a királyi alakulattól 3-2-re tette hozzá az újságíró.

"A továbbjutásra még mindig van esély, és bízok is benne, hogy sikerülni fog. Elvesztettünk pár pontot eddig, de azt vissza kell szereznünk."

Nerazzurri  arra fókuszál, hogy véget vessen a a trófea nélküliségének, és megszakítsák a Juventus szériáját, ami már majdnem egy évtizede tart.

"Nem félek kimondani a 'scudettót', mert rengeteg nagyszerű dolgot értem el pályafutásom során, és azért jöttem az Interhez, hogy ezt folytassam. Meg vagyok győződve arról, hogy magasba emelhetjük ezt a fontos trófeát, habár a Zebrák még mindig az esélyesek az idei Serie A kiírásának megnyerésére is."

"Nagyon lenyűgözött engem Achraf Hakimi, Romelu Lukaku és Lautaro Martínez teljesítménye. Ha hajlandóságot mutatnak arra, hogy tanuljanak az edzőtől, nagyon sokáig menetelhetünk."

A chilei klasszis legközelebb a hétvégén segítheti hozzá az előrelépéshez az Internazionálét az Atalanta elleni idegenbeli mérkőzésen.