Pirlo: "Nehéz és élvezetes mérkőzés lesz"

pirlo_tapsol.jpgInzaghi után a Juventus mestere, Andrea Pirlo is megtartotta sajtótájékoztatóját a holnapi, idegenbeli találkozóval kapcsolatban, melynek során kijelentette, hogy kemény, de izgalmas meccsre számít, illetve dicsérte a kiváló formában lévő spanyol centert, Álvaro Moratát is. 

"Minden bizonnyal nagyszerű mérkőzés lesz, mivel a Lazio-Juventus egy élvezetes párosítás" –kezdte a Maestro a Juventus TV kameráinak. 

"Ugyanakkor nehéz összecsapás előtt állunk, hiszen a Lazio egy csodálatos csapat, ezt pedig be is bizonyították az elmúlt években. Kemény, de élvezetes találkozóra számítok. Nagyon magas szintű védekezéssel valósítják meg az elképzeléseiket, melyek a klasszikus 3-5-2-es hadrenden alapszanak.

Rendkíül erősek az ellentámadások során, főleg Sergej Milinković-Savić-csal és a támadóikkal kiegészülve. Emiatt óvakodnunk kell az olyan tecnikai hibák elkövetésétől, melyek ezekhez a kotrákhoz vezethetnek."

Az Öreg Hölgy kisebb hullámvölgyet követően legutóbbi két találkozóját megnyerte, előbb a Serie A-ban a Spezia, majd a Bajnokok Ligájában a Ferencváros ellen, mindkettőt 4-1-es arányban. A budapesti meccsel kapcsolatban az egykori középpályás elmondta, hogy egyértelműen kivehetőek voltak a fejlődés jelei, és véleménye szerint együttese jó úton halad, ahogy azt már sokszor hangoztatta a korábbiakban is. 

"Érdekes mutatóink voltak a középpályások terén, melyek a teljesítményről, illetve a támdójátékunk javításáról szóltak. Jól lefedtük a támadási zónákat, ez pedig mindenképpen pozitívum, így kijelenthető, hogy bár még javulnunk kell, jó úton járunk, máshogy futballozva, mint ahogy ez a csapat korábban megszokta."

A Bianconeri trénere szót ejtett a középpályások és Morata tekintetében is, megemlítve az együttes gerincét adó csapatrész egyes hiányosságait, valamint egykori csapattársának erényeit is. 

"A középpályások góljai nagyon fontosak, ezért azon dolgozunk, hogy az itt szereplő játékosok, mint például Adrien Rabiot vagy Weston McKennie, többször lépjenek feljebb, segítve az akciókat.

Mindig tudtam, hogy Morata egy összetett játékos, és nem csak a befejezésekben klasszis, így a legutóbbi meccseken nyújtott teljesítménye nem meglepő számomra. Mindig részt vesz a játékban, és ezért mindig bizalommal tekinthetünk rá. 

Összességében egy magabiztosabb csapatot szeretnék látni, ami uralja a mérkőzést. Ez nagy előrelépést jelenthet."

Pirlo még mindig újonc edzőnek számít, ennek ellenére már három hónapja irányítja a Juventust, pozitív érzései pedig továbbra is kitartanak. 

"Edzőnek lenni nagyszerű és izgalmas. Fokozatosan érkeztem meg, de az első naptól kezdve teljesen nyugodtnak éreztem magam ebben az új helyzetben és pozícióban. Ez még csak a kezdet, ezért a dolgok a későbbiekben csak és kizárólag jobbá válhatnak" –tekintett pozitívan a jövőbe az interjú végén a tréner.