Alaba opció lehet a Juventus számára

alaba.pngA Bayern Münchennél kezdik elfogadni, hogy David Alaba legkésőbb a szezon végeztével elhagyja az együttest és a hírek szerint a Juventus csapata is a kérők között szerepel. 

Az osztrák hátvéd szerződésének utolsó évébe lépett és német sajtóhírek szerint már többször is visszautasította a bajorok szerződéshosszabbítási ajánlatát.

"Soha sem gondoltam volna, hogy idáig jutunk." - vélekedett a Bayern München sportigazgatója, az egykor a Zebráknál is megforduló Hasan Salihamidžić. 

"Az életben és a futballban soha nem szabad azt mondani, hogy soha, de ebben a helyzetben nem tudom, hogyan juthatnánk közös nevezőre. Tettünk ajánlatot a játékosnak, amelyet azonban visszautasított, így meg kell békélnünk a gondolattal, hogy David el fogja hagyni a csapatot." - értékelte a kialakult helyzetet a bosnyák szakember a Sky Sports riporterének, ezzel utalva arra, hogy a német rekordbajnok védője nagy valószínűséggel ingyen igazolhatóvá válik jövő nyáron. 

A Tuttosport szerint azonban az ingyen igazolás ellenére is csak néhány csapat versenyezhet az osztrák válogatott játékos kegyeiért a sportszakmai céljai és a fizetési igényei miatt. 

Az újság korábban is lehozta már, hogy a futballista szolgálatait felajánlották a Juventusnak és az Internek is, és továbbra is kitartanak amellett, hogy a játékos ügynöke Pinhas Zahavi csupán néhány klubra fókuszál.

Ezen klubok között szerepel a torinói gárda mellett a Real Madrid és a Manchester City is, ám a bianconerinek mélyen a zsebébe kellene nyúlnia, ugyanis Alaba a hírek szerint 15 millió eurós fizetést és további bónuszokat tartalmazó szerződést szeretne kiharcolni magának. 

A 28 éves középhátvéd igényei szembemennek a Juventusnál tavaly nyáron tisztán látható intézkedésekkel, amelyek célja a fizetések csökkentése volt, ám Alaba leigazolásának lehetősége kivételt képezhet.