Helyzetjelentés a fertőzöttekről

roaldo_covid_news_20201023.jpgA La Gazzetta dello Sport értesülései szerint még mindig mutatkozik némi remény arra vonatkozóan, hogy a Juventus koronavírussal fertőzött játékosai, Cristiano Ronaldo és Weston McKennie október 28-án vállalhatják a játékot az FC Barcelona elleni hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésen, ha előtte 24 órával negatív tesztet produkálnak. 

Az olasz lap arról ír, hogy Ronaldo továbbra is pozitív, de erősen reménykedik a játékban, mivel az UEFA protokollja szerint a Juvetusnak alá kell támasztania, hogy a mérkőzést megelőző egy hétben a játékos nem mutatott tüneteket, a portugál világklasszis pedig mindeddig nem adta jelét ilyennek. Ezen értesülést az olasz transzferguru, Gianluca Di Marzio is megerősíti. 

Cristiano Ronaldo egyébként a múlt héten tért vissza Torinóba, miután a portugál válogatottnál megfertőződött, azóta pedig az olasz városban lévő otthonában tölti idejét karanténba helyezve, a Bianconeri pedig folyamatos kapcsolatban áll az ötszörös aranylabdás egészségügyi állapotát illetően a szövetséggel, és két nappal ezelőtt minden szükséges dokumentumot eljuttattak az UEFA szerveihez. 

A támadónak ma és holnap között negatív tesztet kell bemutatnia, ennek fényében pedig elhagyhatja az izolációt, és újra csatlakozhat a csapathoz. Ahhoz, hogy a vasárnapi, Hellas Verona elleni mérkőzésen is bevethető legyen, még egy további orvosi ellenőrzésen kellene átesnie, és szintén negatív eredményt produkálnia. Ugyanez vonatkozik a nyáron a Schalke együttesétől kölcsön + opció formájában szerződtetett Weston McKennie-re is. Az amerikai középpályás, Ronaldóhoz hasonlóan már holnap kijöhet házi karanténjából negatív teszt esetén. 

A teljes csapattól, beleértve a két igazoltan fertőzött labdarúgót is, a mai és a holnapi nap folyamán új mintákat fognak venni, és ha nem találnak újabb pozitív esetet, a futballisták mindegyike elhagyhatja az izolációs buborékot, melyben azóta élnek, hogy McKennie a múlt hét folyamán megfertőződött a 2020-ban a világot letaroló új koronavírussal.