Minden, amit a fizetésekről tudni érdemes

ronaldo_es_de_ligt_olelkezik.jpgLa Gazzetta dello Sport közölte a Serie A mezőnyének összes játékosának fizetését, természetesen a Juve-futballisták se maradhattak ki, akiknek nagyobb része továbbra is az élmezőnyben helyezkedik el, ha a bérezéseket vesszük figyelembe.  

Cristiano továbbra is a legjobban kereső labdarúgó a mezőnyben a maga 31 millió eurójával. Ha azt nézzük, hogy a bruttó fizetése 54.3 millió eurót tesz ki, akkor elmondhatjuk, hogy ekkora összegből a Torino, a Cagliari, a Bologna, az Atalanta, a Genoa, a Sassuolo, a Parma, a Sampdoria, a Benevento, az Udinese, a Verona, a Crotone és a Spezia is egy évig tudná finanszírozni a játékosainak a bérét. 

Természetesen nem csak Ronaldo tesz zsebre kiemelkedő pénzösszegeket, ugyanis Wojciech Szczęsny a legjobban fizetett kapus, de Ligt a legtöbbet kereső védő és a fiatalok között is ő az első, Bonuccinál egy olasz bankszámlája sem duzzad jobban a Serie A-ban, Ramsey, Rabiot és Dybala szintén helyet kap a legjobban kereső játékosok között, míg azonban Andrea Pirlo nem tartozik az első öt legjobban fizetett edző közé a maga 1,8 millió eurót kitevő keresetével. A szakemberek rangsorának élén egyébként az Inter vezetője, Antonio Conte áll a maga 12 milliójával. 

Ahogy az várható volt, Paraticinek sikerült faragnia a bérköltségből, de nem annyit, mint az várható volt, mindössze 14,7 millió euróval kell kevesebbet fizetnie a Juventusnak. Az erre vonatkozó kiadások szám szerint bruttó 250,7 millió euróról csökkent 236 millió euróra, amivel még mindig a mezőny legtöbbet fizetésekre költő gárdája, több, mint dupla annyit költ az olasz rekordbajnok a bérekre, mint az AS Roma.

A nyáron igazolt játékosok egyike se kapott öt millió eurótól magasabb fizetést, sőt, Arthur, Chiesa és Morata pont ekkora összeget tehet zsebre, míg Kuluševski és McKennie ennek a felét kapja, azaz 2,5 millió eurót. 

A távozók között Gonzalo Higuaínnak volt a legnagyobb fizetése 7.5 millió euróval, őt követi Pjanić (6,5 millió euróval), Mandžukić (6 millió euró), Emre Can (5 millió euró), Matuidi (3,5 millió euró), míg az alábbi kölcsönben szereplő játékosok bérét nem kell állni egy évig: Douglas Costa (6 millió euró), Rugani (3,5 millió euró), De Sciglio (3 millió euró), Perin (2,5 millió euró), Pjaca (2 millió euró). Ha a bruttó béreket nézzük, akkor ezen játékosok összesen 85,4 millió euróba kerültek az Öreg Hölgynek.

Az egész Serie A mezőnyének fizetését itt tudjátok megnézni.

fizetesek.jpg