Bonucci: "Újjáélesztett olasz büszkeség"

leonardo_bonucci_italy_training_session_press_skdlijsrlvil.jpgLeonardo Bonucci fenntartja állítását, miszerint az "olasz büszkeség" újjáéledt Roberto Mancini irányítása alatt, nyilatkozta a válogatott lengyelországi útja előtt.

A Nemzetek Ligája kiírása tovább folytatódik a mai nap folyamán. Az olasz nemzeti csapat  Gdańskban játszik a lengyel válogatott ellen, magyar idő szerint 20:45-kor.

Az Azzurri egy teljesen megújult csapattal vágott neki a szerdai, Moldova elleni barátságos mérkőzésnek, melyet végül 6-0 arányban meg is nyert, így a lengyel és a holland együttes elleni találkozókon már a legerősebb kezdő tizenegy léphet pályára. 

Az olasz válogatott 2018 szeptembere óta veretlen, a tényleges fordulópont pedig 2018. október 4-én jött el, éppen a lengyelek ellen aratott 1-0-ás győzelem által.

A Bianconeri védője így nyilatkozott a RAI Sportnak: "Csodálatos dolog, hogy ennek a csapatnak a részese lehetek, nagyon keményen edzettünk az elmúlt pár napban, emiatt észre se vettük, hogy nem is játszottunk tétmérkőzést."

A kezdetektől fogva, már az utunk legelején tisztában voltunk azzal, hogy mit is kell csinálnunk, így teljes hittel voltunk az edzőnk, illetve az ő elképzelései iránt."

"Megvan a tehetségünk arra, hogy elérjük a céljainkat, a tapasztalat keveredik a fiatalság által jelentett örömmel. Ennek a kettőnek a kombinációja engedte meg számunkra, hogy idáig eljussunk, és újjáélesszük az olasz büszkeséget."