Capello: "Az Inter a Serie A esélyese"

capello_inter_cds.jpgA híres-hírhedt olasz szakember, Fabio Capello Corriere dello Sportnak adott nyilatkozata szerint az Inter a legfőbb esélyes a Serie A idei küzdelmeinek megnyerésére, de a legfontosabb problémát továbbra is a koronavírus jelenti Olaszországban és a bajnokságban, ezért mindenkinek körültekintőbbnek kell lennie. 

"Bízom benne, hogy a szezon rendes körülmények között ér véget. Először is be kell látnunk, hogy kevébé vagyunk óvatosak, mint ezt megelőzően. Amikor az esetszámok csökkentek, a figyelmünk is lankadt. 

Azt mondanám a játékosoknak, hogy koncentráltabbnak kell lenniük, mint bárki másnak. Fel kell fogniuk, hogy ez az idény eltér az eddigiektől. 

Ez összefügg a családjukkal és a rokonaikkal is összefügg, abszolút figyelemre és körültekintésre van szükség a következő egy évben. Nem hiszem, hogy ez óriási kérés jelentős fizetéssel rendelkező profiktól."

Az edző, aki mindösszesen kilencszer hódította el a Scudettot, úgy véli, hogy az idei versenyből a milánói nerazzuri kerülhet ki győztesen, megelőzve a 2012 óta minden évben diadalmaskodó Juventust. 

"Nem adták el azokat a játékosokat, akikre alapvetően nem tartottak igényt, így most két csapat áll rendelkezésükre. Ez az jelenti, hogy rendkívül versenyképesek lesznek. 

Öt cserével Conte gyökeresen megváltoztathatja a csapatot, a további két csere pedig segíthet az edzőnek a hét folyamán is. Mindenki több energiával és boldogsággal edzene, hiszen tudnák, hogy több esélyük van a pályára lépésre."

A Bianconerinél ugyanakkor több gond is fennáll az olasz mester szerint, viszont a torinóiak természetesen szintén a bajnokság esélyesei. 

"A Juventus nem játszotta le a legjelentősebb meccsét a Napoli ellen, és Pirlónak meg kell küzdenie azzal a problémával, hogy sok támadó van a csapatban. Ez a két csapat harcol a Scudettoért. 

Federico Chiesa egy érdekes fiatal játékos. A Juventus üzleti mérlege nem egyszerű, és úgy gondolom, hogy a fiatal futballistákba fektetnek, így a csapat készen fog állni, mikor nehéz idők jönnek. A Juventus egy nyitott konstrukció, az Inter nem."

Capello szerint azonban, bár az idény végén a két ősi rivális egyike emelheti magasba a trófeát, a verseny korántsem tekinthető lefutottnak: 

"Az Atalanta szintén veszélyt jelenthet, van nemzetközi tapasztalatuk és nagyon jól játszanak, ez pedig igaz a Napolira is. A Milan és a Roma utánuk következik" –zárta szavait a hetvennégy esztendős szakember.