Pirlo: "Minden egyes mérkőzésre felkészülünk"

pirlo_napoli.jpgA Juventus edzője, Andrea Pirlo ma 14 órai kezdettel adott sajtótájékoztatót a holnapi, Napoli elleni összecsapást megelőzően. Az olasz tréner leszögezte, hogy bár a hétvégi ellenfél középpályása, Piotr Zielinski pozitív koronavírus-tesztet produkált, csapata úgy készül, hogy vasárnap este pályára lépnek a Partenopei ellen. 

"Nem hiszem, hogy fennáll a meccs elhalasztásának kockázata, hiszen a Liga nyilatkozata egyértelmű iránymutatásokat tartalmazott. Minden egyes mérkőzésre felkészülünk, ahogy erre is, a helyzet pedig nem befolyásol bennünket." 

A holnapi találkozó a két együttes szakembereinek számára is különleges lesz, hiszen Andrea Pirlo és Gennaro Gattuso éveken keresztül remek társai voltak egymásnak az AC Milan középpályáján, a magánéletben pedig mind a mai napig nagyszerű viszonyt ápolnak. 

"Úgy gondolom, hogy a Napoli mentalitása megváltozott Gattuso érkezésével, most egy nagyon összetartó és erős csapat képét mutatják. Azonban e tekintetben egyenlőek vagyunk velük, és pontosan tudjuk a dolgunkat.

A szezon előtt nem játszhattunk barátságos mérkőzéseket, így nem tudtunk kísérletezni sem, emiatt pedig éles meccseken kell kipróbálnunk az egyes ötleteinket. Voltak elképzeléseink a Roma ellen is, és lehet, hogy most eltérő dologgal fogunk próbálkozni a Napolival szemben. 

A Roma elleni találkozó során nem használtuk ki megfelelő módon az előttünk álló tereket. Ennek ellenére nem hiszem, hogy Álvaro Morata olyan rossz lett volna, mint amilyennek egyesek beállították. Nem volt elég ideje beilleszkedni közénk, ő pedig egy funkcionális játékos, és ennek tökéletes tudatában igazoltunk le."

Gattuso egy korábbi nyilatkozata szerint Pirlo nagy feladat előtt állt, mikor elfoglalta a Juventus vezetőedzői posztját, ám a Maestro nem érzi jelentősnek a rá nehezedő nyomást. 

"Boldogan fogadtam ennek a csodálatos munkának a problémáit, különben nemet mondtam volna a lehetőségre. Hogy mi volt a legjobb csínyem Rino ellen? Egy holnapi győzelem biztosan az lenne."

Az egykori középpályás az eddigi sérültek, azaz Matthijs de Ligt, Alex Sandro és Federico Bernardeschi mellett holnap nélkülözni kényszerül majd a Roma ellen piros lapot kapó Adrien Rabiot-ot is. 

"Elképzelhető, hogy holnap Arthur kezdőként fog szerepet kapni. A bal oldalon Juan Cuadrado és Gianluca Frabotta futballozhat, mivel egyedül őket kettejüket lehet bevetni ebben a pozícióban. 

Paulo Dybala két hónapja nem játszott, de a Roma ellen már le tudott jönni a kispadról. Meglátjuk, hogy a Napoli ellen a kezetektől a pályán lesz-e, vagy a második félidőtől segítheti majd a csapatot." 

Az átigazolási időszak hétfőn ér véget, a híradások szerint pedig az Öreg Hölgy még a határidő előtt szeretné megszerezni a Fiorentina játékosát, Federico Chiesát, míg Sami Khedira, Douglas Costa és Mattia De Sciglio távozhatnak, miközben Daniele Rugani jelenleg is Rennesben tartózkodik, hogy ott teljesítse az orvosi vizsgálatokat. 

"A kérdéses játékosok ugyan olyan edzésmunkát végeznek, mint a többi futballista, s mindannyian bevetésre készek. Folyamatosak az egyeztetések a klubbal, ezeket az ügyeket pedig Fabio Paratici intézi. Meglátjuk, hogy érkezik-e valaki hétfő estig"– zárta mondanivalóját a szakember.