Lalas: "McKennie egy nagyszerű befektetés”

lalas_nyilatkozik.jpgAlexi Lalas, a Padova volt amerikai játékosa, a Tuttosport kérésére megszólalt honfitársa, a Juventus friss szerzeményének számító középpályás, Weston McKennie kapcsán, ráadásul igen kedvező hangnemben nyilatkozott róla. A calcio után egyéb tengerentúli csapatoknál is megforduló labdarúgó örömének adott hangot, kiemelve, hogy igen jó döntésnek tartja a piemonti klub új 14-esének leigazolását, álláspontját pedig részletezte is az újságnak adott interjújában. 

„Az első gondolatom, mikor a Juventus szerződtette, az volt, hogy ez újabb tanúbizonyság a torinóiak rendkívüli intelligenciájára. Egészen egyszerűen azért gondolom így, mert McKennie egy nagyszerű befektetés. Andrea Pirlo egy bajnok volt, és pontosan tudja, hogy a saját típusába tartozó, kreatív játékosok mellett olyanokra is szükség van akik bajnokként is dolgoznak, így segítve sikerekhez a csapatot.”

A hazája válogatottjában 96 alkalommal lehetőséget kapó védő kiemelte a Schalke 04 gárdájától megszerzett McKennie nagyszerű képességeit is:

„Weston teljes mértékben megfelel ezeknek a tulajdonságoknak: fiatal, magas szinten játszik, illetve kiemelkedőt nyújt a labda visszaszerzésében is. Az olyan típusú játékosok nélkül, mint McKennie, akkor sincs esélyed nyerni, ha a legjobb támadók állnak előtted.”

A torinói székhelyű lap újságírójának kérdésére a Serie A-ban 1994 és 1996 között játszó Lalas emellett igyekezett más középpályásokhoz hasonlítani a Zebrák nagy reményekkel érkező csillagát:

„McKennie egy új Gattuso lehet Pirlo számára, a Juventus edzője pedig pontosan tudja, hogy az eredeti mit jelentett az AC Milannak, s hogy milyen egyensúlyt tudott adni az együttesnek. Weston ösztönösen tud valamit Gattuso képességeiből, de ezen felül Kanté és Vidal jellemzőivel is bír. Ahogy itt mondják:  egyszerre a szépség és a szörnyeteg. Ez a kettő egyaránt a győzelemre szolgál. Ő pedig nagyon hasznos tud lenni a játék felépítésében, ráadásul fejjel is veszélyes az inaktív labdákra.”

Mindezen megállapítását összegezve Lalas kijelentette:

„Bízzatok bennem. Weston nagyszerű személyiséggel rendelkezik, egy olyan ember, akit a pályán, valamint a pályán kívül is nagyra fognak tartani a Juventus szurkolói és a futball szerelmesei. Kellemes csalódás lesz.”

KÉSZÍTETTE:HOLLÓKA