Giorgio Chiellini, valamint Thiago Motta: a korábbi csapatkapitány kész visszatérni a Juventushoz

chiellini2.jpgA korábbi Juventus- és válogatott védőnek már van szerződése a klubbal, mint nagykövet, de az üzlet és a marketing közötti vezetői szerepkörben is gondolkodnak a számára.

Készen áll a Juventus új pályája. Már csak Thiago Motta hivatalos szerződtetése hiányzik, aki a teljes vezetőségváltás és Cristiano Giuntoli sportigazgatói munkájának megkezdése után az új edző lesz.

Mint arról a La Gazzetta dello Sport mai száma beszámolt, az olasz-brazil edzővel együtt Giorgio Chiellini is érkezhet, vagy inkább visszatérhet a Continassához. A Bianconeri egykori védője néhány hónapja szögre akasztotta a cipőjét Los Angelesben, és már tervezi a jövőjét: menedzser lesz, talán még a Juvénál is, hogy a közgazdasági diplomáját és az üzleti adminisztráció mesterszakát a futballban kamatoztassa.

A Juventusnál a hírek itt még nem érnek véget. Hamarosan ugyanis hivatalossá válik Giuseppe Pompilio és Stefano Stefanelli szerződtetése, az urak Cristiano Giuntoli bizalmasai, akik segítenek majd neki a Juventus klub újjáépítésének projektjét egy fenntartható modell felé vinni, ahogy azt a John Elkann által vezetett Exor anyavállalat bejelentette.

Visszatérve Chiellinire, a korábbi védő számára még mindig nincs időpont, sőt, még csak jól körülhatárolt szerep sem a Juventushoz való visszatéréséhez. Az biztos, hogy a klub és a korábbi kapitány között kiváló a viszony, és semmi akadálya nem látszik egy újabb házasságnak. A menedzseri tanulóévei ugyanis ott kezdődtek, ahol befejezte a játékot. Los Angelesben a „játékos-fejlesztő edző” pozíciót tölti be.

De nem csak a pályán töltött még be szerepet, Chiellini ezeket a hónapokat arra is felhasználta, hogy közelről kövesse az amerikai klub pénzügyi és szervezési oldalát, a vezérigazgató és a tulajdonosok mellett dolgozott rendezvényeken, és részt vett marketingértekezleteken. Mindezt arra, hogy bővítse ismeretségi hálózatát a sportvilágban és azon túl is.

A tervek szerint július közepén tér vissza Olaszországba, és ekkor térhet vissza a fekete-fehér mezbe. Giorgiónak egyébként 2026-ban lejáró szerződése van a Juventus „nagyköveteként”, tehát valójában még mindig kötődik a klubhoz. Alkalma lesz újra együttdolgozni Thiago Mottával, akivel a válogatottban osztozott az öltözőn, még ha nem is jut neki mezőnyszerep. Nem feledkezve meg ikertestvéréről, Claudióról sem, aki a Next Gen élén áll, amely az utóbbi hetekben a Serie C rájátszásában szerepel.

Chiellini képviseli azt a figurát, akit a vezetőség kényszerű átformálása után a szurkolók szeretnek. A klubnak az elmúlt hónapokban gazdasági, pénzügyi, sport- és nem sportigazságügyi szakemberekre volt szüksége a kritikus helyzet kezeléséhez. Most, hogy a múlttal való elszámolás lezárult, lehet a pályán gondolkodni, persze anélkül, hogy az elszámolást szem elől tévesztenénk, és Chiellini figurája úgy tűnik, tökéletesen magába foglalja ezt a két világot.