Pogba-ügy, előkerült a doppingvétség mögött álló tabletta „guru"

pogba-injury1.jpgA Juventus középpályása fellebbezésében a 10X Health Systems amerikai cég által szállított tablettákról beszél.

Az amerikai székhelyű 10X Health Systems cég áll a középpontjában a Juventus labdarúgóját, Paul Pogbát tavaly ért doppingpozitív ügynek. A Daily Mail szerint az „egészségguru” Gary Brecka és egy 10X orvos, Carrie Carda is érintett a francia karrierjét veszélyeztető viharban.

Pogba pozitív lett a DHEA-ra, egy tiltott tesztoszteron-növelő anyagra az Udinese elleni augusztus 20-i bajnoki mérkőzés utáni ellenőrzést követően. Pogbát ezt követően négy évre eltiltották, ami - a játékos életkorát figyelembe véve - kétségessé teszi a jövőjét a profi labdarúgásban.

A középpályás jelenleg a Sportdöntőbírósághoz benyújtott fellebbezésére készül. A Daily Mail ezzel kapcsolatban kiderítette, hogy a 10X Health Systems amerikai klinikát gyanúsítják azzal, hogy Pogbát ellátta azokkal a tablettákkal, amelyek a játékos szerint felelősek a szeptemberi pozitivitásáért, a céget idézte a középpályás védelmében.

Ismert fényképes bizonyíték van arra, hogy a 10X Health Systems neve szerepel legalább az egyik üveg tabletta címkéjén, amelyet Pogba kapott. Pogba azt állítja, hogy a 10X Health Systems társalapítójaként és felelős biológusként feltüntetett Breckával folytatott konzultációt követően ajánlott neki egy tablettás kúrát, miután a vizsgálatok bizonyos hiányosságokat mutattak ki a szervezetében.

A vérben tesztoszteronná átalakuló DHEA molekulát tartalmazó tabletták felírója állítólag Carrie Carda, a cég honlapján szereplő orvos volt, aki a Pogba által kapott üvegek egyik címkéjét is aláírta.