Rabiot és a Juventus egymásra várnak?

image_2024-04-13_221935501.pngBármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Lássuk az elmúlt pár nap érdekesebb híreit!

Nicoló Schira értesülései szerint Thiago Motta igent mondott a Juventusnak, és nagyon közel áll ahhoz, hogy a következő, 2024/25-ös szezonban ő legyen a klub vezetőedzője. Egy 2026-ig szóló szerződés van terítéken, további egy évre szóló opcióval.

Schira információi szerint a Borussia Dortmund élénk érdeklődést mutat a jelenleg az AS Roma csapatánál kölcsönben szereplő Dean Huijsen iránt.

Nicoló Schira értesülései szerint, amennyiben Thiago Motta érkezik a Juventus kispadjára, úgy Matías Soulé maradhat az együttesnél.

Schira jelentése szerint Koni De Winter végleg a Genoa játékosa lett. A szerződésében lévő kötelező opció teljesült, így 8 millió euró + 2 millió bónusz fejében a belga játékos végleg távozott Torinóból és 2028-ig érvényes szerződést írt alá a Genoa együttesével, azonban a Juventus egy jövőbeli eladásból százalékos részesedésre jogosult.

A La Gazzetta dello Sport úgy értesült, hogy Manuel Ugarte játékjogát a PSG felajánlotta számos olasz klub számára a következő szezonra, kölcsönbe, és ezen együttesek között szerepel a Juventus is.

A Gazzetta mai nyomtatott számának hetedik oldalán foglalkozik Adrien Rabiot helyzetével, állításuk szerint a játékos ügynöke a szombati, Milan elleni rangadó előtt találkozott Cristiano Giuntoli igazgatóval, hogy egy lehetséges szerződésről folytassanak megbeszéléseket. Az Öreg Hölgy nem érkezett a találkozóra tényleges ajánlattal, és a játékosra várnak, hogy ő tegyen meg az első lépést. Azonban míg a Juventus nem óhajtja a jelenlegi bérezését hosszabb távon is kifizetni, addig a játékos úgy tűnik már nem érdekelt rövid távú megoldásokban. Jelen pillanatban minden a szó szoros értelmében áll, miközben a Bayern árgus szemekkel figyeli a szituációt.

Fabiana Della Valle – Gazzetta – értesülései szerint a Juventus határozottan felgyorsította a tárgyalásokat Mason Greenwood megszerzéséért, és már a családjával is felvették a kapcsolatot. A játékos váltani szeretne, a United pedig 25-30 millió közötti összegért már hajlandó lenne elengedni a játékost.

Ezen utóbbi értesülést Romeo Agresti is megerősítette, a Juventus valóban komolyan fontolgatja Greenwood szerződtetését.

Agresti ezen felül megosztotta, hogy ha a nyáron Kaio Jorge iránt befut egy megfelelő ajánlat, akkor távozhat, de csak is véglegesen.

Agresti megerősítette, hogy a Juventus Joshua Zirkzee ügynökével tárgyal már a játékos megszerzése végett.

A BBC értesülései szerint a Juventus és az AS Roma együttese versenyez Charlie Patino megszerzéséért.

David Ornstein információi szerint Jorginho a várakozásoknak megfelelően hosszabbít az Arsenal együttesével, a Juventusszal kapcsolatos pletykák ellenére. A hosszabbítási javaslatot már meg is kapták.

Végezetül pedig jöjjön két Fabrizio Romano értesülés:

A már biztosan távozó Alex Sandro helyére a Juventus már február óta kiemelt célpontként kezeli Riccardo Calafiorit és folyamatosan dolgozik a védő megszerzésén. Sandro mellett Samuel Iling-Junior is távozhat, természetesen csupán megfelelő ajánlat esetén.

A Juventus akadémiájának egyik legnagyobb tehetségének tartott Paolo Ceppi a napokban írhatja alá első profi szerződését, mely 2027-ig kötné az alakulathoz. A megegyezés megszületett és az aláírás is megtörténik hamarosan (szerk. Ceppi 16 éves, a Genoa akadémiájáról érkezett még 2022 januárjában, jobb lábas, védekező/középső középpályás).