Iling-Junior távozhat a nyáron

samuel-iling-junior-juventus-5093241.jpgBármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Lássuk az elmúlt pár nap érdekesebb híreit!

Matteo Moretto értesülései szerint Samuel Ilig-Junior várhatóan a szezon végén távozik a Juventustól. Az angol szélső iránt Premier League és Bundesliga csapatok is érdeklődnek, de konkrét ajánlattal még egyetlen együttes sem állt elő. A játékos ügynöke és a klub vezetősége között a következő hetekben egyeztetések, tárgyalások várhatóak, hogy döntés születhessen ez ügyben.

Nicoló Schira információi szerint Mattia Perin komolyan elgondolkodott a jövője kapcsán, a Juventus második számú kapusa a nyári átigazolási szezonban távozhat az együttestől.

Schira a Bianconeri első számú kapusáról is osztott meg híreket: Szczęsny szerződése 2025-ben jár le, és a fizetése 6,5 millió euró évente, plusz a bónuszok. A Juventus ezt szeretné egy szerződéshosszabbítással jobban elosztani, erről azonban egyelőre nincs megállapodás. A lengyel kapus tervei ellenben egyértelműek, maradni akar.

Schira információi szerint Dusan Vlahovic tavaly nyáron visszautasította egy szaúdi topklub busás ajánlatát. A Juventus illetékesei és a csatár ügynöke folyamatosan tárgyalnak a szerződéshosszabbításról, ami által a bérét vagy csökkenteni, vagy hosszabb távra elosztani lehetne, azonban egyelőre nem született még megállapodás. A játékos éppen ezért 2026 júniusáig 12 millió eurót fog keresni évente.

Végezetül pedig egy kis információ a kupadöntő pénzügyi vonatkozásairól: a Coppa Italia döntőjébe való bejutás legalább 5 millió eurót ér, a végső győzelem 7,6 millió euróra emelné az összeget, a jegypénztári bevételek nélkül. Továbbá a döntőbe jutás kvalifikálná a Juventust a 2025 januárjában megrendezésre kerülő Olasz Szuperkupára: az új Final Four formula 23M€-s nyereményalapot kínál.