Allegri: "Nagy szenvedéllyel és szeretettel dolgozom"

max_frosinone.jpgA Juventus Arkadiusz Milik mesterhármasával és Kenan Yıldız újabb találatával nagyon sima, 4:0-ás vereséget mért a Frosinone alakulatára a Coppa Italia negyeddöntőjében, ezzel pedig eldőlt, hogy a torinói alakulat ott lesz a sorozat legjobb négy csapata között, ahol tavasszal a Lazióval szemben kell majd kivívnia a fináléba jutást. A mérkőzést követően a 400. Juve-meccsén vezénylő Massimiliano Allegri is értékelte a látottakat, aki többek között arról beszélt, hogy fiai folyamatos fejlődést mutatnak, ő pedig továbbra is élvezi a velük való közös munkát. 

"Mindenekelőtt szeretném kifejezni hálámat a srácoknak, akik remek meccset játszottak, jól érezték magukat, s szórakoztatták a drukkereket is. Szeretném megköszönni szurkolóinknak is, akikkel az évek során csodálatos kapcsolatot alakítottam ki, valamint köszönöm igazgatónknak, Cristiano Giuntolinak, aki azt mondta, hogy akár a 700 meccset is elérhetem a Juve kispadján, bár ez szerintem túl optimista megközelítés" – fogalmazott a livornói születésű szakember a Mediaset munkatársának. 

"Giuntoli túlságosan előre szaladt, nekünk pedig a jelennel, valamint a közeljövővel kell foglalkoznunk. Most félre kell tennünk a Coppa Italia küzdelmeit, bár eddigi eredményeinknek köszönhetően áprilisban egy remek párharcot vívhatunk majd a Lazióval a döntőbe jutásért. Addig viszont még nagyon fontos találkozóink lesznek a bajnokságban, nekünk pedig gyorsan össze kell kapnunk magunkat ahhoz, hogy ugyanilyen higgadtsággal nézhessünk szembe az eljövendő kihívásokkal. 

Az ilyen sikerekből mindenki kiveszi a részét. Weston McKennie például tavaly januárban elhagyta a Juvét, s azzal a vággyal tért vissza a Leeds Unitedtől, hogy idén jól teljesítsen, ami eddig sikerült is neki. Csapatunk szekere jól megy, ugyanakkor így is kell folytatnunk. Örülünk a mostani győzelemnek, ám jövő kedden újabb fontos összecsapás vár ránk a Sassuolóval szemben, mely a bajnoki idény első szakaszában az egyetlen alakulat volt, ami legyőzött bennünket, s négy találatot szerzett ellenünk. 

A legfontosabb az, hogy felfogjuk, hogy mindig, minden körülmények között játékban kell maradnunk, s jelentős előny esetén is keményen kell futballoznunk, valamint hatékonyan kell védekeznünk. Örömteli, hogy ma nem kaptunk gólt, mivel mostanában túl sok találatot engedtünk be a kapunkba. Meg kell értenünk, hogy ha kemény munkára van szükség, akkor azzal kell előrukkolnunk, míg ha le kell lassítanunk, akkor le kell tekernünk addigi tempónkat és sebességünket. A srácok rengeteget fejlődtek ebből a szempontból, ami mindenképpen hatalmas eredménynek számít. 

Most következnek az idény legfontosabb pillanatai és hónapjai, s rendkívül fontos, hogy nyugodtak maradjunk, hogy örüljünk a sosem egyszerű sikereknek, s hogy folytassuk a munkát, kijavítva a most még hibás pontokat. Az első félidőben kissé idegesek voltunk, s rossz megoldásokat alkalmaztunk, ami olykor kisebb-nagyobb hullámvölgyeket idézett elő a játékunkban. Ezekből mindazonáltal később sikeresen másztunk ki, a lényeg pedig éppen az, hogy képesek legyünk felállni a padlóról, továbbá új erőt meríteni a nehézségekből. 

Nem az a kérdés, hogy akarok-e új középpályást igazolni januárban, vagy sem, hanem az, hogy Giuntoli és Giovanni Manna a lehetőségek felmérése után alkalmasnak tartanak-e majd valakit arra, hogy beépüljön a csapatba. Ehhez először meg kell állapítaniuk, hogy egyáltalán van-e esélyünk az adott labdarúgó szerződtetésére. Alapvetően végtelenül elégedett vagyok a rendelkezésemre álló kerettel, akik határozott válaszokat adtak az eddigi kihívásokra. A magam részéről meggyőződésem, hogy ezt az utat kell folytatnunk, a klub pedig nagyon jól tudja, hogy mit lehet megtenni, s mit nem. Időnként előfordul, hogy ha belenyúlunk egy jól működő dologba, akkor csak rontunk a helyzeten. 

Fejlett szépérzékem van, ami miatt szeretem azokat a játékosokat, akik jól futballoznak. Kenan Yıldız és Joseph Nonge Boende ilyenek, azt viszont nem tudnám megmondani, hogy a Next Genből érkező fiatalok a meccsek hány százalékán kaptak lehetőséget. Annyi szent, hogy az utóbbi időben jelentősebb mértékben hagyatkoztunk az ifjú reménységekre, ami kedvező a Juventus, s végső soron az olasz labdarúgás szempontjából is. Egy olyan csapatnál, mint amilyen a Bianconeri, a reménységek nem azért jutnak esélyhez, mert fiatalok, hanem azért, mert jó játékosok, s készen állnak a bevetésre. 

Nagy szenvedéllyel és szeretettel viszonyulok a munkámhoz. Élvezem az edzősködést, s szerencsésnek érzem magam amiatt, hogy 2010 és 2019 között számos nagy bajnokkal dolgozhattam együtt, 2021-ben történő visszatérésem után pedig egy új kalandba vághattam, ahol új tehetségekkel foglalkozhatok. Rengeteg kiváló futballistánk van, akik folyamatosan fejlődnek, ez pedig óriási elégedettséggel tölt el engem. A srácok technikai szinten, illetve emberként is nagyszerűek, többet pedig nem is kívánhatnék" – összegzett General Max. 

A meccs összefoglalója: