Allegri: "Erőt kell merítenünk a mostani haragból"

allegri_vs_inter.jpgA Juventus tegnap este a Coppa Italia fináléjában, azaz jelentőségéből fakadóan a szezon egyik legfontosabb mérkőzésén lépett pályára az ősi rivális Inter csapatával szemben, mely mérkőzésen Nicolò Barella hamar vezetést szerzett a Nerazzurrinak, azonban a Bianconeri Alex Sandro és Dušan Vlahović találataival megfordította az összecsapást, hogy aztán két büntetőnek köszönhetően a milánóiak ismét előnyhöz jussanak Hakan Çalhanoğlu gólja és Ivan Perišić immár a hosszabbításban értékesített tizenegyese révén, majd a horvát támadó újabb bombájával végleg eldöntsék a trófea sorsát. 

A szezon a 2011/2012-es idény óta először serleg nélkül záró Öreg Hölgy mestere, az események alatt a kiállítás sorsára jutó Massimiliano Allegri a találkozót követően természetesen megtette ilyenkor megszokott nyilatkozatát az olasz sportsajtó színe előtt, melynek keretein belül szót ejtett kiállításáról, a Juve ellen megítélt büntetőkről, valamint a csapat alapvető produkciójáról is. 

"A játékvezető teljességgel jogosan állított ki, mivel egy Inter-játékos odaszaladt hozzám a kispadról, és megrúgott, én pedig viszonoztam ezt a kedves gesztust. Nem tiltakoztam a döntés miatt, ám bevallom, elragadott a hév, s nem cselekedtem higgadtan az adott helyzetben. Az, hogy ez történt velem, természetesen semmin nem változtatott a meccs kimenetelének szempontjából, mivel mindenki tudja, hogy mi történt a pályán, én pedig csak gratulálni tudok a győztes Nerazzurrinak, míg magunkkal kapcsolatban be kell látnunk, hogy sajnálatos módon egy olyan szezont tudhatunk magunk mögött, melynek során egyetlen trófeát sem voltunk képesek megszerezni" – fogalmazott a tréner a SportMediaset számára. 

"Azt a haragot, ami most felgyülemlett bennünk az eredmények miatt, el kell raktároznunk a következő idényre, hogy ebből erőt merítve térhessünk vissza a győzelem útjára. Csapatunk ma este a végeredmény ellenére is jó teljesítményt nyújtott meglátásom szerint, azonban a találkozó végére produkciónk kissé visszaesett, melyet egyebek mellett az is előidézett, hogy ekkor már olyan futballisták is a pályán tartózkodtak, akiknek korábbi sérüléseik és hiányzásaik miatt kevés játékperc volt a lábukban, s csak köszönetet mondhatunk nekik azért, hogy ilyen körülmények között is vállalták a megmérettetést. 

A mostani vereség, valamint az idény kudarcai nagy tapasztalatokkal ruháznak fel bennünket, ezeket pedig minden bizonnyal át is fogjuk örökíteni a következő szezonra. Nagy keserűséget érzünk amiatt, hogy az események így alakultak, mivel az Inter elleni torinói összecsapásunkon hasonló teljesítménnyel rukkoltunk elő, s mégsem sikerült bevennünk ellenfelünk kapuját, míg ma este lehetőségünk lett volna revansot venni a milánóiakon, amit produkciónk és lelkesedésünk ellenére sem tudtunk elérni. 

Rendkívül elégedett vagyok a srácokkal, akik minden tőlük telhetőt megtettek a siker érdekében, ezért pedig egyedül egy nagy köszönettel tartozom nekik, elvégre nem ők tehetnek arról, hogy a futballban bizonyos pillanatokban még neked áll a zászló, ezt követően pedig máris az ellenfél javára billen a mérleg nyelve. Jelen helyzetben semmi értelme nem lenne annak, ha elkezdenénk kiértékelni a szezon Inter elleni meccseit, hiszen a legtöbb, amit most tehetünk, az az, hogy gratulálunk a Nerazzurrinak, akik jó meccset játszottak, a játékvezetőnek, aki jól vezette a találkozót, valamint saját labdarúgóinknak, akik nagyszerűen futballoztak. 

Úgy vélem, a BL-kvalifikáció januárban még oly távolinak tűnő kiharcolásával fontos célt sikerült elérnünk, most pedig az a legfőbb feladatunk, hogy minél eredményesebben fejezzük be a szezont az utolsó két meccsen, hogy aztán jövőre a győztes útra való visszatérés egyértelmű céljával vághassunk neki az idénynek. Csapatunk egészen a hetvenedik percig mindent a terv szerint csinált, ekkor azonban mindenképpen változtatnom kellett, hiszen a pálya jobb szélén volt egy plusz labdarúgónk, s úgy határoztam, hogy az alakulatnak előnyére lesz, ha egy friss erőt is beküldök a pályára, mivel Juan Cuadrado ekkor már nagy csatákat vívott Ivan Perišićcsel, ami miatt úgy véltem, hogy a három fős védelemre való átállással nagyobb biztonságot garantálhatok kapunknak" – zárta mondanivalóját a szakvezető. 

A mérkőzés összefoglalója: