Giuntoli:„Számunkra Allegri egy referenciapont.”

giuntoli_2.jpgCristiano Giuntoli, a Juventus nyáron kinevezett igazgatója a Monza ellen mérkőzés előtt adott egy gyors interjút a DAZN munkatársának, amiben kitért Allegri helyzetére, az elmúlt hétvégi rangadóra és a szezonra megfogalmazott célokra is.

A csapat múlt heti, az Inter elleni 1-1-es döntetlennel végződő derbije után Adrien Rabiot betekintést engedett a kulisszák mögé és elárulta, hogy az öltözőben igen is téma a bajnoki cím. Változott ezek szerint a Juventus helyzete, álláspontja?

„Azt kell mondjam, mindamellett, hogy örülünk Rabiot szavainak, elvégre azt akarjuk, hogy a játékosaink merjenek nagyot álmodni, a helyzetünk alapvetően változatlan.” – kezdte a nyilatkozatát Giuntoli.

„A társaság célja továbbra is a Bajnokok Ligája kvalifikáció, és mi ezt tekintjük prioritásnak. Igyekszünk két lábbal a földön járni. Az természetesen hatalmas öröm számunkra, hogy a játékosaink nem elégednek meg csupán a legjobbal, de ez azonban még nem jelenti azt, hogy a szezon előtt előzetesen megfogalmazott célkitűzéseken változtatni szükséges.”

Rabiot szerződése a következő nyár folyamán lejár, a klub tárgyalásba kezdett egy esetleges hosszabbításról?

„Nem ő az egyetlen játékos, akivel tárgyalunk a szerződésével kapcsolatban. Szoros és szilárd kötelék van a klub és a játékosai, valamint az ő képviseletüket ellátó ügynökök között. Ezzel a csapattal szeretnénk folytatni, hiszen már így is oly sok örömre adtak nekünk okot.” – mondta az igazgató.

Ezt követően igyekezett elhessegetni azokat a pletykákat, amelyek szerint Massimiliano Allegri a szezon végén elhagyja a Juventust.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy velünk van. Giovanni Manna és én minden egyes nap az edzőnkkel karöltve dolgozunk a sikerekért. Folyamatos egyeztetések zajlanak Scanavino igazgatóval, akivel egy igazán gyümölcsöző munkakapcsolatot alakítottunk ki. Rendkívül elégedettek vagyunk Allegri munkájával és vele képzeljük el a folytatást is. Bármelyik másik jelöltnek lényegében esélye sincs. Nagyon örülünk, hogy ő irányítja a csapatunkat. Számunkra ő egy referenciapont, és nem áll szándékunkban elengedni őt.”

A mérkőzés előtt interjúját azzal zárta, hogy üzent a Palermo korábbi igazgatójának, Giorgio Perinettinek, akinek a lánya, Emanuelle csütörtökön 34 éves korában sajnálatos módon elhunyt.

„Szeretném személyesen és a teljes Juventus család nevében is megölelni Giorgio Perinettit ebben a nehéz időszakban, valamint kifejezni együttérzésünket az őt ért mérhetetlen veszteség miatt.” – zárta mondandóját Cristiano Giuntoli.