Allegri: Félő, hogy Pogba megsérült, igyekszünk felzárkózni a favoritok mögé

image_2023-09-04_000237847.pngA múlt heti, csalódást keltő döntetlen után ismét győzelmet ünnepelhetett a Juventus, ugyanis 0-2-re sikerült legyőzni a kieső-jelölt Empoli együttesét. A toszkán csapat fölött aratott siker után a Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri megtette szokásos interjúját a DAZN, valamint a Sky munkatársainak. A szakvezető számára nem lehet felhőtlen a siker, hiszen ismért felmerült a sérülés gyanúja Paul Pogbánál, aki az elmúlt két mérkőzésen néhány perc erejéig pályára tudott lépni, így félő, hogy újra mellőzni kell egy időre a játékost. 

DAZN: Hogy van Pogba? Az volt a benyomásunk, hogy nincs túl jól, és sántít.

Massimiliano Allegri: Volt egy kellemetlenség a lába hátsó felében, holnap vagy holnapután meglátjuk a vizsgálatok alapján mi történt, remélhetőleg semmi komoly, mert ő is elfogadható állapotban van. Ő egy más játékos, mint a többiek, látszott, amikor bejött, ahogyan kezelte a labdát, szóval sajnálom.

D: Udineséhez képest történt-e előrelépés? Ma este kevésbé szenvedtek, sikerült lezárni a meccset?

MA: Udinében rossz második félidőt produkáltunk, 14 kapura lövést engedtünk, és nem voltam elégedett a meccs végén. Valójában meglepett ez a sok dicséret, amivel elhalmozták a csapatot. Ma jó meccsünk volt, mondhatni, hogy lőhettünk volna még néhány gólt. Az utolsó harminc méteren javítanunk kell a megoldásainkon, de a srácok jól teljesítettek, azok, akik játszottak, azok, akik bementek, és azok is, akik nem mentek be. Jó légkör uralkodik a csapatnál, hogy jó szezont zárjunk a bajnokságban és a Coppa Italiában.

D: Meglepődtünk, hogy Kostić miért nem kezdett az első két mérkőzésen. Ez a mercatóval, vagy a mérkőzésekkel kapcsolatos probléma volt? Az volt az érzésem, hogy ez más problémákkal függött össze.

MA: Abszolút nem, ott volt Cambiaso, aki nagyon jól kezdett, Filip fizikailag egy kicsit meg volt terhelve, ennek bizonyítéka, hogy Udinében Cambiaso jó meccset játszott. Ma szükségünk volt a pálya szélesítésére, Filip pedig megbízható játékos, szükségünk volt a keresztpasszokra, és ma ezt a legjobb módon tette. Örülök, mert a Juvénál egy mérkőzést játszani könnyű, egymás után azonban nehéz. Vannak olyan srácok, akik nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy a Juventusnál játsszák az egyik meccset a másik után, mert talán más csapatoktól érkeztek, így az energiaráfordítás, valamint a fizikai, sőt a mentális megterhelés is nagyon magas, szükségük van a regenerálódásra, melyre Cambiasónak ebben a pillanatban szüksége van, hogy megnyugodjon a játékban. Ma este bejött, és jól teljesített, jó csere volt.

D: Milyen kapitány Danilo? Megtalálták a vezetőt az öltözőben személyében?

MA: Egyértelműen ő az, mert a nemzetközi tapasztalat, a lejátszott meccsek szintjén ő az, akinek a legtöbb van Alex Sandróval együtt. Perin kezd öltözői vezérré válni, maga Rugani, aki egy olyan játékos, aki még ha keveset is játszik, a Juventusnál eltöltött évek után is olyan srác, aki hallatja a hangját. Aztán van egy jó csapat, amelyik tenni akar, valami fontosat idén, tudván, hogy három csapat is van, amelyik a Scudetto megnyerésére ambicionálja magát. Nem arról van szó, hogy nincs bennünk ambíció, megvan a vágy, hogy megpróbáljuk kiharcolni a Scudettót. Nem lesz könnyű, de mindenekelőtt megvan bennünk a vágy, hogy jövőre is a Bajnokok Ligájáért játszhassunk.

D: Vajon ez a csapat fel tud zárkózni a többi nagycsapathoz?

MA: A futball furcsa, a többiek háromnaponta játszanak egy meccset, komoly játékoskeretük van. Mi egy fiatal csapat vagyunk, kevesebb tapasztalattal, ezért figyelembe kell vennünk a hibákat, amelyeket elkövetünk. Dolgozunk ezeken, és nyugodtnak kell lennünk, a lényeg, hogy egy stabil csapat legyen a pályán, a játék vezetésén kell fejlődnünk. A védekező szilárdság lehetővé teszi, hogy támadásban jobbak legyünk, a dolgok összekapcsolódnak. A fiúkban van vágy, van lelkesedés és futunk. Ahogy Braida mondta, ez segít. Kell a vágy és a lelkesedés ahhoz, hogy az AC Milan, az Inter és a Napoli közelében maradjunk, és már ma este is elégedettséggel tölt el, hogy velük vagyunk, valamint hogy a többiek fölött állunk. Udine után nagy dicséreteket hallottam a Juventusról, de dühös voltam... A Bolognával, amiért joggal kritizálták a Juvét, két-három kapura lövést engedtünk.

D: Chiesa csatárként játszott

MA: Federico kezdi megtalálni a lelkesedését, hogy ott játszik, neki és Vlahovićnak is jó meccse volt, ahogy Miliknek is, amikor bejött, és Keannak is, aki elérhetővé tette magát. Chiesának 14-16 gólt kell szereznie egy szezonban, ma este rendben volt a pályán.

A Skynak adott interjúban Allegri az alábbi kérdésekre válaszolt:

Sky:Hogy van Pogba?

Massimiliano Allegri: Nem tudunk semmit, egy csípést érzett hátul, majd a vizsgálatok eredményéből kiderül. Kár érte, mert fél órát minőségi teljesítményt nyújtott.

S: Hiányzik a cinizmus a kapu előtt?

MA: Jó meccset játszottunk egy nehézkes Empoli ellen, védekezésben jók voltunk, az utolsó 30 méteren, az utolsó passzokban higgadtabbnak kell lennünk, sok lehetőséget alakítottunk ki, több gólt lőhetnénk, de ezek olyan dolgok, amiket év közben javítani kell.

S: Mi változik, ha Cambiaso és Weah helyett Mckennie és Kostić játszik?

MA: Az változott, hogy Weah egy kicsit fáradt volt, sok információt kapott az olasz bajnokságban, tele taktikával, fizikailag sokat dolgoztunk vele, és úgy gondoltam, hogy neki a kispadon kell ma lennie, és mindenekelőtt ez egy fontos váltás volt, mert meg kell értenem, hogy ki képes megváltoztatni a játékot, és Weah az egyik ilyen, amint bejött, jól csinálta, ahogy Cambiaso is. Kostićnak jó meccse volt, ő egy stabil játékos, még akkor is, ha az első meccseken nem játszott.

S: Vlahović-Chiesa ma hogy teljesítettek?

MA: Mindketten jó meccset játszottak, fejlődnek, örülök, hogy Fede gólt szerzett, sajnálom Dušant, aki kihagyta a büntetőt, de jó meccse volt, és az Udine meccshez képest, ahol gólt szerzett, ma technikailag is jó meccset játszott, akárcsak Fede, közel voltak egymáshoz, voltak jó megoldásaink, és csak javulni tudunk, hiszen Milik és Kean bejött, mindenkire szükségünk van és nagy tempóra, hogy megzavarjuk az ellenfél csapatait és bejussunk a legjobb négy közé.

S: De vajon sokat keresték a mélységet?

MA: Igen, a középpályások és a csatárok között fontos, hogy összhang legyen, és normális, hogy amikor egy magas védelem ellen játszol, meg kell találnod a megfelelő tempót, különösen a pontosságban tudunk még javulni, de a két csatár jól teljesített mind a védekező, mind a támadó fázisban.

S: Danilo sikeréhségről beszélt, hol tudnak javulni?

MA: Szerkezetileg jó meccsünk volt, az udinei meccsből jöttünk, aztán sokat dolgoztunk, és lassan jöttünk ki a Bologna ellen, de a második félidőben már jól teljesítettünk. Októbertől meg kell találnunk az ideális állapotot, ahol elkezdünk komolyan futni. Locatelli? Jó meccset játszott, és készen állt arra, hogy hátul is megjátssza a labdát, ahogy McKennie és Miretti is, de abban kell fejlődnie, hogy megpróbálja előrejuttatni a labdát, és gólt lőni. Sérti a büszkeségünk, hogy nem játszunk idén a Bajnokok Ligájáért, ezt senki sem szereti. Szeptemberben két meccset játszunk a szünet után, csak javulnunk kell, az átlagéletkorunk lecsökkent és türelmesnek kell lennünk, vannak jobb képességű csapatok, mint amilyen az Inter, a Napoli és a Milan, de nekünk jónak kell lennünk, hogy a legjobb négyben végezzünk és tartanunk kell velük a lépést. Ettől szép a foci, mert ha tartod a lépést, három hónap múlva a Scudettóért küzdesz, akkor lépésről lépésre kell haladnunk, nem szabad elveszíteni a tulajdonságainkat és a büszkeségünket, akkor ha azt akarjuk mondani, hogy a Juve a Scudetto favoritja, akkor azt mondjuk, de számomra az Inter, a Napoli és a Milan az. Évek óta nem volt olyan, hogy a Juve két pontra van az éllovastól.

S: Mi a szerepe Magnanellinek?

MA: Amikor edzősködtem vele, azt mondtam, hogy ő lesz az edző. Ő, akárcsak Paolo Bianco, aki tavaly érkezett, két olyan srác, akiket a stábomban akartam tudni, energiát adnak, és örülök az érkezésének. Az elmúlt években nyertünk néhány meccset, mindig azt mondom, hogy a munkatársaknak jobbnak kell lenniük, mint az edzőnek, aztán a futball is egyensúlyból áll, az edzők intelligenciája az, hogy megértsék a rendelkezésükre álló csapatot, ha piszolyod van, nem tudsz harcot indítani a tankok ellen, más stratégiát kell találnod..