Galeone: "Max a karriert választotta a pénz helyett"

max_1.jpgMax Allegri egykori trénere, mentora, és jelenlegi jó barátja, Giovanni Galeone a minap hosszabb interjút adott az olasz médiának, melyben szót ejtett Adrien Rabiot szerződésének meghosszabbításáról és a mester ebben játszott szerepéről, a csapat megerősítésére vonatkozó tervekről, valamint arról is, hogy a vezetőedző miért nem fogadta el a szaúd-arábiaiak gigantikus, közel 20 millió eurós évenkénti fizetésről szóló ajánlatát az utóbbi hetekben. 

"Allegri nagyon kedveli Rabiot-t, ami szerintem soha nem is fog változni. A francia leigazolását már a megszerzésekor is hatalmas üzletnek tartottam, még akkor is, ha első néhány évében nem tűnt kifizetődőnek, hogy ekkora fizetést adtak neki. A tavalyi idényben Adrien minden jó tulajdonságát megcsillogtatta, ha pedig a Juventus a nyáron képes lesz megszerezni a másik nagy kedvencemet, Sergej Milinković-Savićot is, Paul Pogbával együtt ők hárman nagyon erőssé fogják tenni a csapat tengelyét" – jelentette ki a Radio Bianconera adásában. 

"Már évek óta beszélgetek Maxszal a szerbről, aki középpályás létére rengeteg gólt lő, s alapvetően is egy félelmetes játékos, hiszen hatékonyan szolgálja ki a társakat, eredményes a kapu előtt, ugyanakkor a védekezés terén is nagyon hasznos munkát végez. Olyan technikai adottságokkal bír, melyek együttesen kétségkívül emelik a csapat szintjét. Sokan azt gondolják, hogy egy magára valamit adó alakulatnak mindenképpen szüksége van egy registára középen, azonban számos európai gárdáról mondható el, hogy nem használ ilyen típusú futballistákat. Elég csak a friss Bajnokok Ligája-győztes Manchester Cityre gondolnunk. Úgy vélem tehát, hogy Rabiot, Pogba, továbbá Milinković-Savić egy kiváló, nemzetközi szintű középpályás-sort alkothatna. 

Nem tudom, hogy az Öreg Hölgy jövőre a 4-3-3-as formációt alkalmazza-e majd, mivel a végső kép kialakítása előtt a klubnak el kellene adnia néhány labdarúgót. A hírek szerint Federico Chiesa és Dušan Vlahović mindketten a piacon vannak, s szerintem távozni is fognak. A jelenlegi választék közül persze nem lenne könnyű minőségi pótlást találni a szerb csatár helyett. Bár Arkadiusz Milik egy remek cserelehetőség, mindenképpen kell valaki a kezdőbe, aki képes 20 találatot szerezni egy szezonban, ahhoz pedig, hogy a Bianconeri találjon egy olyan labdarúgót, értékesítenie kell valakit. Az olasz csapatok jelenlegi realitása ez: a nagy igazolásokhoz mindig kell egy vezéráldozat. Nézzük csak meg a Napoli, az Inter, vagy a Milan üzletpolitikáját: ők is ugyanezekkel a gondokkal szembesültek. 

A szaúd-arábiai ajánlatok speciális helyzettel szembesítik azokat, akiket ezek a klubok megkeresnek: aki odamegy, az nem a futballt, s nem a karriert, hanem a pénzt választja. Úgy gondolom, hogy Max a lehető legrövidebb időn belül egy versenyképes együttest akar csinálni a Juventusból, s ha egyszer úgy dönt, hogy nem szeretne a legmagasabb szinten edzősködni, a Közel-Kelet mindig ott lesz számára. Láthatjuk, hogy nagyon sokan engednek az anyagiak csábításának, s való igaz, a szóban forgó ajánlatok valóban elképesztő számokat tartalmaznak. Nem csoda, hogy sokan nem is tudnak ellenállni a kísértésnek. 

Cristiano Giuntoli az évek során remek munkát végzett Nápolyban, azt viszont nem tudom, hogy Max személyesen milyen kapcsolatban áll vele, vagy mit gondol róla. Évekkel ezelőtt beszélgettünk néhány sportigazgatóról, akiket mindketten ismertünk, e beszélgetés alatt pedig többek között Ricky Massara és Giovanni Carnevali nevei is felmerültek. Én magam hosszú időn keresztül reménykedtem abban, hogy Massara végül a Juventusnál köt majd ki, mivel egy kiváló szakemberről van szó, aki egyúttal egy intelligens és komoly férfi is. Ricky tökéletesen érti a futball dinamikáit, érdemeiből pedig semmit sem von le, hogy időnként szeret elbüszkélkedni az általa elért eredményekkel" – összegzett Galeone.