Az Öreg Hölgy a kölcsönjátékosok eladására törekszik

kulu.pngMint ahogy azt Romeo Agresti nemrég megállapította, a Bajnokok Ligája-indulás ellehetetlenülése miatt a Juventusnak nagyjából 120-130 millió eurónyi bevételre lenne szüksége pénzügyeinek rendben tartásához a nyáron, az egyik fő bevételforrást pedig az Öreg Hölgy tulajdonában álló, s a szezon végeztével a Continassára visszatérő számos kölcsönjátékos jelentheti, akiknek értékesítésén már most nagy erőkkel dolgoznak az együttesnél. 

Agresti szerint a Bianconeri nemrég kinevezett – a szerepkört pedig csak ideiglenesen, Cristiano Giuntoli remélt érkezéséig betöltő – Giovanni Manna tegnap egyeztetéseket folytatott a Tottenham Hotspur gárdájával Dejan Kulusevski ügyében, elvégre a BL-ről ugyancsak lemaradó Sarkantyúsok nem szeretnék kifizetni a két klub közötti szerződésben eredetileg megjelölt, 35 millió eurós vételárat a svédért, ami a legrangosabb európai kupasorozattól való távolmaradásból kifolyólag egyébként nem is kötelező számukra. 

Az újságíró szerint a londoni klub nagy kedvezményt szeretne kiharcolni a szélső ügyében, ugyanakkor a Zebrák nem kívánják az általuk egyébként nagyra tartott Kulusevskit ilyen alacsony áron eladni, mivel meggyőződésük szerint a macedón felmenőkkel rendelkező skandináv játékos értéke jóval többet ér a Spurs által felkínált összegnél. Nicolò Schira úgy tudja, hogy a Tottenham 20 millió euróért szerződtetné végleg a futballistát, míg a Juventus legalább 30 millió eurót szeretne kapni érte, a felek közötti egyeztetések pedig továbbra is folyamatban vannak. 

Agresti szerint a fekete-fehérek mindenképpen meg akarnak szabadulni Denis Zakaria, Weston McKennie, illetve Arthur Melo hármasától is, ami előbbi két középpályás ügyében nem tűnik túlzottan bonyolultnak. A svájci labdarúgót ugyan nem vásárolta meg a Chelsea, de több Bundesliga-gárda is érdeklődést mutat iránta, míg amerikai társát Premier League-csapatok figyelik. Bár a klubnál felmerült a két játékos marasztalásának lehetősége, Max Allegri más profilokban gondolkodik, ami miatt a vezetőség célja mindenképpen a szóban forgó futballisták mihamarabbi, s lehetőleg végleges eladása lett. 

Arthur helyzete ennél jóval bonyolultabb, mivel a brazil gyakorlatilag egész évben sérülésekkel bajlódott, Liverpoolnál nyújtott, nem létező teljesítménye pedig magas fizetése mellett nem tette őt vonzóvá a potenciális érdeklődők számára. Agresti úgy tudja, hogy a Juventus legfeljebb egy kölcsönszerződés keretében adhatja el a dél-amerikait, egyes La Liga-klubok pedig nem zárkóznának el szerződtetésétől, mindazonáltal egy ilyen ügylet tető alá hozása igencsak hosszadalmas folyamatnak ígérkezik, nem is beszélve a bérrel kapcsolatos nehézségekről. 

A szakíró végezetül kitért két olasz fiatal helyzetére is, állítása szerint pedig a Monzánál pallérozódó Nicolò Rovella mindenképpen az Öreg Hölgy keretének tagja lesz jövőre, amit személyesen Max Allegri ígért meg a registának, míg az ugyancsak a napokban elhunyt legendás sportvezető, Silvio Berlusconi klubjánál szereplő Filippo Ranocchia csak ideiglenesen fog visszatérni Torinóba egy újabb kölcsönügylet, vagy egy végleges transzfer megkötése előtt. Alfredo Pedullà ezzel együtt Luca Pellegrini jövőjére tért ki, akiről állítása szerint a Juve és a Lazio a napokban konkrét tárgyalásokba bocsátkoznak majd, lévén, hogy a Sasok szeretnék valamilyen formában megtartani a balhátvédet.