Tudor vagy Motta válthatja a kétes helyzetű Allegrit

tudor.jpegMiközben a Juventus az Inter tegnapi Coppa Italia-győzelmével bebiztosította szereplését az Európai Konferencia Ligában, a klub feje fölött továbbra is Damoklész kardjaként lebeg az ellene elindított vizsgálatok sokasága, valamint az UEFA várható szankciói, a csapat pedig a pályán sem tudja a megfelelő teljesítményt nyújtani, amiért a Bianconeri szurkolói, s egyes hírek szerint vezetőségi tagjai egyre inkább az együttes mesterét, Massimiliano Allegrit teszik felelőssé. 

Holott korábban úgy tűnt, hogy Allegri pozíciója megingathatatlan a Juventusnál – amit a klub pénzügy igazgatója, Francesco Calvo több ízben is kijelentett – az Exor fejének, John Elkannak két nappal ezelőtti nyilatkozata, ami nem ejtett szót a mesterrel való közös folytatásról, s csupán a Zebrák előtt álló, utolsó két bajnoki megmérettetésre tért ki, rögtön elindította a találgatásokat a szakvezető jövőjével kapcsolatban. 

Nicolò Schira hétfő éjjel arról beszélt, hogy General Max sorsa kiértékelés alatt áll, s hogy a vezetőség biztosan el fog gondolkodni a mester jövőjén, valamint esetleges elbocsátásán. Az újságíró szerint Allegri immár nem érinthetetlen a Juventusnál, kirúgása azonban tetemes anyagi áldozatokkal járna, mivel a tréner kárpótlására (stábjával együtt) nagyjából 40 millió eurót kellene kiadnia a torinói klubnak. 

Alfredo Pedullà álláspontja szerint Calvo korábbi nyilatkozatai valójában csak egyszerű, diplomatikus frázisoknak számítanak, Allegri jövője pedig John Elkann, valamint a Juve reményei szerint hamarosan kinevezésre kerülő új sportigazgató, Cristiano Giuntoli döntésétől függ, akik a hírek alapján nem ragaszkodnának mindenáron a livornói szakemberhez. A forrás arról írt, hogy Elkann szavai, melyekben nem tért ki az Allegrivel való folytatásra, minimum jelzésértékűek lehetnek, s bár ez nem jelenti azt, hogy a mester valóban távozni fog, a Bianconerinek mindenképpen komoly értékeléseket kell folytatnia, miközben tekintettel kell lennie az alakulat szorult helyzetére, illetve több millió szurkolójának követeléseire is. 

Giovanni Albanese ezzel párhuzamban leszögezte, hogy Allegri alatt meginoghatott a kispad az elmúlt időszakban, ami összefüggésben állhat Giuntoli közelgő kinevezésével is. A szakíró szerint amennyiben a fejesek a tréner menesztése mellett döntenének, egy fiatal, friss és újszerű elképzelésekkel bíró, valamint viszonylag alacsony bért követelő utódot neveznének ki a helyére, ami már önmagában is megnehezíti az olyan vezetőedzők szerepvállalását, mint Zinédine Zidane, Antonio Conte, vagy Luciano Spalletti. 

Albanese szerint a Juve alapvetően egy nagyobb lépés megtételére készen álló mestert keresne a kispadra, s mivel a Brightonnal éppen Európa-ligába jutó Roberto De Zerbi többé már nem tűnik elérhetőnek, egy hozzá hasonló tréner szerződtetése lenne a cél, melynek folytán a korábban a Hellas Veronát, majd jelenleg a Marseille-t irányító, s egykor Andrea Pirlo stábjában is dolgozó Igor Tudor, vagy a névjegyét a Genoánál, a Speziánál, majd a Bolognánál is letevő Thiago Motta neve is felmerülhet.