Nő a feszültség a mester körül

allegri_5.jpgUgyan a Bologna elleni mérkőzést előtt a Juventus pénzügyi igazgatója és technikai koordinátora, Francesco Calvo úgy nyilatkozott, hogy a klub továbbra is kiáll Massimiliano Allegri mellett, akinek eredményei magukért beszélnek, s hogy a mester a következő idényben is a csapat vezetőedzője lesz, az olasz média egyes forrásai szerint az utóbbi hetekben egyre növekedett a feszültség a tréner körül, amit részben saját maga, részben pedig a játékosok generálnak. 

A La Gazzetta dello Sport arról írt, hogy General Max a 2021 nyarán bekövetkező visszatérése óta minden egyes mérkőzésen más kezdőcsapatot küldött a pályára, ami a közösen eltöltött második szezon végre felé már jelentősen frusztrálja a keretet, mivel sosem lehet tudni, hogy éppen ki kap majd lehetőséget a következő találkozón, ami a futballisták között, valamint a mester irányába is feszültséget szül. 

A labdarúgók állítólag rendkívül frusztráltak a helyzet miatt, ami főleg az olyan, kreatívabb, és több játéklehetőségre vágyó kerettagokra igaz, mint Ángel Di María, vagy Federico Chiesa. A Sky Sport Italia szerint az argentin veterán csak azt követően jelentett sérültet, miután megtudta, hogy nem lesz kezdő a Bologna elleni meccsen, mivel annak ellenére, hogy valóban fennállnak nála kisebb problémák, alapvetően kész lett volna pályára lépni, amennyiben Allegri az első pillanattól fogva számolt volna vele. 

Mikor a támadó megtudta, hogy a mester nem fogja a kezdőbe nevezni, Di María úgy döntött, hogy inkább el sem utazik a kerettel Bolognába, miközben a helyette gyepre küldött Chiesa már hetek óta panaszkodik amiatt, hogy egy tőle idegen poszton kell szerepelnie, ahol nem képes a maximumot nyújtani. Az olasz szélső úgy érzi, hogy a klub tudomást sem vesz a problémáról, miközben ő  sérülése után igyekezett mindent megtenni a Juventusért, ám ez nem ment egy olyan szerepkörben, ami nem igazán testhezálló számára, ami nagy bizonytalanságot és idegességet vált ki belőle. 

A keret nagy része eközben egyértelműen a fáradtság jeleit mutatja, ami többek között Nicolò Fagiolin is megmutatkozott, aki a Sassuolo elleni hibája után három meccset csak a kispadon kezdhetett el. Romeo Agresti nemrég kijelentette, hogy Allegri döntése rendkívül meglepő annak fényében, hogy a tehetséges középpályásnak ez volt az első komolyabb baklövése az idény során, ugyanakkor esete rávilágít arra, hogy több játékos igencsak visszaesett korábbi önmagához képest. 

A Sky Sport Italia leszögezte, hogy Allegriben szintén nagy frusztráció van, ugyanis a mesternek állandó eredménykényszerben kell(ene) dolgoznia a januári pontlevonás óta, ami rendkívül megterheli őt, s hatással van a fiaival való kapcsolatára is. Az Inter menedzserei ellen intézett szavak, a riporterekkel való veszekedések, valamint a szurkolók irányába tett megjegyzések mind ezt támasztják alá, a helyzet pedig csak rosszabb lett a 15 pont visszaszerzése óta, mivel a vezetőség immár valóban elvárja a trénertől a jó szereplést, valamint a BL-helyek egyikének megszerzését, nem is beszélve az EL-trófea burkolt módon megcélzott megnyeréséről.