Allegri: "Könyörtelenebbnek kell lennünk a kapu előtt"

allegri_vs_freiburg.jpgA számos helyzetet kialakító, ám ezekből csak egyetlenegyet gólra váltó Juventus Ángel Di María találatának köszönhetően 1-0-ás sikert aratott a Freiburg gárdájával szemben az Európa-liga nyolcaddöntőinek első mérkőzésén, mely találkozó után a csapat mestere, Max Allegri is értékelte fiai produkcióját, leszögezve, hogy a Zebráknak könyörtelenebbé kellene válniuk a kapu előtt, ezen túl pedig méltatta egyes labdarúgóit is. 

"A srácok ma este egy nagyon jó meccset játszottak, melyen kellő intenzitással léptek fel. Ennek ellenére, mint mindig, úgy most is akadtak hiányosságok, elvégre példának okáért túl sokszor rontottuk el az utolsó passzokat, amit a visszavágón nem engedhetünk majd meg magunknak. Néhány helyzetben jobb megoldást is választhattunk volna a befejezés, vagy az utolsó átadások terén, azonban alapvetően pozitívan látom a mai produkciót, hiszen végig jelentős különbség volt közöttünk, illetve a Freiburg között" – kezdte mondanivalóját a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"A németek találatát kezezés miatt érvénytelenítették, ami a szerencse különös ajándéka volt számunkra, s talán visszakaptunk valamit abból, amit a Romával szemben elvesztettünk e téren. Úgy vélem, hogy akcióinkat éppen emiatt kell sokkal eredményesebben befejeznünk, mivel ha elpuskázzuk helyzeteinket, azt kockáztatjuk, hogy ellenfelünk visszatér a meccsbe. A mai összecsapás során egyebek mellett Moise Keannel is kénytelen voltam váltani néhány szót emiatt, ugyanis akadt egy szituáció, mikor Juan Cuadrado nagyon jó pozícióból tudott volna a kapura lőni, ám támadónk helyezkedése miatt ezt nem tudta megtenni. Ezen a szinten megengedhetetlenek az ilyen dolgok. 

Federico Chiesa egy kis kellemetlenséget érzett a mérkőzés vége felé, s mindannyian abban reménykedünk, hogy nem történt semmi komoly. Szélsőnk állapotát holnap fogjuk felmérni, jelenleg pedig még sajnos nem tudok érdemi információkat közölni róla. Tisztában vagyunk vele, hogy néhány játékosunk még mindig sérült, ám a visszavágón azok a futballisták is jó produkciót fognak nyújtani, akik jelenleg rendelkezésünkre állnak. A lényeget ezúttal is a hozzáállásban kell majd keresnünk, ugyanis a Freiburg otthonában nagyon nehéz dolgunk lesz. Meg kell próbálnunk kiaknázni a hirtelen megnyíló területekben rejlő esélyeket, hiszen ellenfelünk ma este is rengeteg ilyen lehetőséget ajándékozott számunkra. Tisztában vagyunk vele, hogy a kapu előtt jóval könyörtelenebbnek kell lennünk, mivel az általunk lőtt gólok aránya még mindig túl alacsony a kialakított helyzeteinkhez képest. 

Az utóbbi napok fegyelmi ügyeit illetően csak annyit tudok mondani, hogy a Juventus egy komoly klub, ahol világos szabályok uralkodnak, melyeket mindenkinek be kell tartania. A játékosoknak fegyelmezetteknek kell lenniük, kiváltképp egy ilyen fontos meccs előtt, mivel a győzelmekhez és a sportszerű versenyzéshez megfelelő jellemre és szilárd alapokon álló erkölcsre van szükség. Éppen ezért örülök ennyire Moise Kean teljesítményének, aki a Roma elleni buta megmozdulása után ma jóval érettebben futott ki a gyepre, s nyújtott hasznos produkciót. 

Az elmúlt napokban sajnálatos módon több kulcsjátékosunk is kiesett, akik ebből fakadóan ma este nem lehettek itt velünk. Fabio Miretti még csak néhány nappal ezelőtt tért vissza, s ezért csak egy félidőt tölthetett a pályán. Leo Bonucci jól teljesített a beállását követően, Nicolò Fagioli pedig ugyancsak remek volt, s akkor még nem is beszéltünk az olyan labdarúgókról, mint Matías Soulé, aki ma este nem kapott lehetőséget. Nagy kár, hogy Kean vasárnap eltiltott lesz, mivel a Sampdoria ellen szintén egy nagyon fontos találkozó vár ránk, ugyanis most az a célunk, hogy a Serie A-ban is visszatérjünk a győztes útra. Ha az ellenfelekkel szembeni közvetlen összecsapásokat vesszük alapul, s eredményeinkhez hozzászámoljuk az elvett 15 pontot, még bármi megtörténhet a BL-indulás kapcsán, éppen ezért pedig fontos, hogy az Inter elleni rangadóra egy Serie A-sikerrel hangolódjunk. A Roma ellen nem érdemeltünk vereséget, a futball viszont már csak ilyen, ezzel nem igazán tudunk mit kezdeni. 

A legfontosabb az, hogy játékosaink készek legyenek feláldozni magukat a csapatért, még ha ehhez néha kényszerűségből tőlük idegen helyen is kell szerepelniük. A tavalyi szezon elején többször is centerként játszattam Chiesát, aki mögött Federico Bernardeschi futballozott. Azóta lett egy új középcsatárunk Dušan Vlahović személyében, mellette pedig itt van Kean is, aki, mint mondtam, sajnálatos módon nem lesz bevethető a genovaiak ellen. A szezon elejéhez képest némiképp változtattunk hadrendünkön, többek között az olyan labdarúgók miatt is, mint Filip Kostić, aki egyébként nagyszerű idényt fut. Ma este egyáltalán nem volt könnyű dolgunk, s mégis egy remek találkozót tudhatunk magunk mögött. A vasárnappal kapcsolatban egyelőre csak annyit mondhatok, hogy ki kell értékelnünk Chiesa és a fáradtság jeleit mutató Ángel Di María állapotát, míg Alex Sandro egy kisebb izomprobléma miatt nem utazhat velünk" – összegzett a tréner.