Allegri: "Hülyeség, hogy 1-0-ra akarok nyerni"

allegri_vs_nantes.jpgA Juventus ma este egy több szempontból is érdekes meccsen 1-1-es döntetlent játszott a Nantes együttesével az Európa-liga rájátszásának első mérkőzésén, melyet követően Massimiliano Allegri kissé ingerülten nyilatkozott az olasz médiának, leszögezve, hogy ő nem azt akarja, hogy csapata mindig 1-0-ra nyerjen, majd kijelentette, hogy az ezt állító riporterek egyszerűen hülyeségekről beszélnek. 

"Nem lenne értelme arról beszélni, hogy az utolsó percben büntetőt kellett-e volna ítélni nekünk, vagy hogy a Nantes egyes játékosai megérdemelték-e volna a második sárga lapot, mivel a lényeg az, hogy a végeredmény 1-1 lett, amit elkerülhettünk volna, ha eredményesebben és gyorsabban járatjuk a labdát a meccs során. E tekintetben mindenképpen javulnunk kell. Az ellenfél egyenlítése után Ismét sorra alakítottuk ki a lehetőségeket, s több esély is nyílt előttünk a vezetés újbóli megszerzésére, ám ez végül nem sikerült nekünk" – fogalmazott a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"Ezeken a meccseken nagyobb következetességet kell képviselnünk, mivel ma este jóval több találatot kellett volna lőnünk. Felesleges sajnáltatni magunkat, ennek ugyanis nem lenne értelme. Franciaországban mindenképpen nyernünk kell majd, azonban jelenleg még a Spezia elleni bajnoki lebeg a szemünk előtt, elvégre a bajnokságban szintén fontos küzdelmek várnak ránk. A találkozó egyes pontjai ennek ellenére persze felbosszantottak, például az, hogy a Nantes ellentámadását megelőzően Ángel Di María megpróbálhatott volna lőni, ehelyett viszont cselezni próbált, a franciák pedig kihasználták a kontratámadás lehetőségét. Ebben a pillanatban egy kissé kiestünk az addigi ritmusból, s úgy tűnt, mintha lassított felvételben játszanánk az általunk alkalmazott lassú és hosszú passzokkal. Amint elkezdtük kicsit gyorsabban és hatékonyabban járatni a labdát, azonnal visszajöttünk a meccsbe. 

Federico Chiesa nem sérült meg, csak leütközték, ami miatt egy ideig kicsit rosszul érezte magát. Fede számos remek dolgot csinált, ahogy a teljes csapat is, azonban néhány esetben előfordultak kisebb-nagyobb kihagyások. Gleison Bremer például elcsúszott, míg mások kihagytak néhány nagy helyzetet, a Nantes pedig hibáinkat kihasználva lőtt egy szép gólt, amit egyáltalán nem lehetett egyszerű kivitelezni technikailag. A legfontosabb az, hogy magabiztosan fussunk majd ki a gyepre a visszavágón. Az az összecsapás rendkívüli kihívásnak fog bizonyulni, ahol technikai képességeink kidomborítása jelentheti majd a győzelem kulcsát. 

Mint mondtam, a jövőben mindenképpen gyorsabban kellene járatnunk a labdát, ugyanis ma túl gyakran tartogattuk a játékszert anélkül, hogy bármit is csináltunk volna vele. Ezen felül voltak bizonyos helyzetek, mikor fedeznünk kellett volna a pálya egyes területeit, de mi képtelenek voltunk erre. A továbbiakban semmiképpen sem szabad egyszerre hét játékosunknak védekeznie, vagy háromnak egyazon oldalon ácsorognia, mivel ezek miatt csapatunk sebezhetővé válik. Az első féldiőben Chiesa még nem igazán találta a helyét, ami miatt gyakran előfordult, hogy Alex Sandrónak kellett besegítenie a labdakihozataloknál, azonban Federico sok jó dolgot tett ma, s alapvetően nagyszerű találkozót tudhat maga mögött, ahogy egyébként Leandro Paredes is, akivel szintén nagyon elégedett vagyok. 

Az, hogy azt akarom, hogy a Juve mindig 1-0-ra nyerjen, teljesen hülyeség. Az őrületbe lehet kergetni ezzel a feltevéssel, s megbolondulok attól a sok hülyeségtől, amit önök, riporterek mondanak. Legyenek türelmesebbek, mivel én egyáltalán nem az 1-0-ás sikerekre törekszem. Az előbb csak arra próbáltam utalni, hogy nem jó, ha ennyire eldugjuk a labdát, vagy ha az ellenfél ilyen szintű elaltatását célozzuk meg, miközben javulnunk kell a helyzetkihasználás, különösen a kapu előtti utolsó passzok terén is. Ennek ellenére nem azt akarom, hogy a srácok mindig 1-0-ás győzelmeket arassanak, s őszintén szólva soha, egyetlen pillanat erejéig sem akartam ezt karrierem során. Önök mindig arról beszélnek, hogy Max Allegri azt akarja, hogy a csapata 1-0-ra nyerjen, pedig ez teljességgel pontatlan megközelítés. 

Pedig egyszerű dolguk lenne: menjenek, és nézzék meg a gárdáim által produkált statisztikákat: a Juve általában mindig a legjobb védelemmel és a második legjobb támadósorral rendelkezett a Serie A-ban. Kész, ennyi. A szó elszáll, de a tények ott vannak feketén-fehéren, s mindenki számára elérhetőek. Ahelyett, hogy okoskodna, nézze meg a számokat, a Milannál és a Bianconerinél töltött időszakomból, már ha nem fél szembesülni azzal, hogy baromságokat állít. Most, hogy sikerült felidegesíteni, legalább lesz egy jó történet, amit meg lehet írni, és ami futótűzként terjed majd a médiában. De mégis, ki akar 1-0-ra nyerni? Az én csapataim általában mindig 70-80 gólt lőttek egy idényben, ezek a száraz számok és tények. Ön csak a semmiről hadovál, én viszont konkrét adatokról beszélek, a probléma megoldódott. A jövőben inkább igyekezzen valami tartalmas dolgot kérdezni, s ne csak a semmiről fecsegjen nekem" – viharzott el Allegri.