A Juve végleg megvette Locatellit

locatelli_vs_salernitana.jpgA minap számos fontos, Juventusszal kapcsolatos hír látott napvilágot az olasz médiában, úgy az együttes sérültjeit, mint egyes átigazolási terveit, valamint az utóbbi téren megmutatkozó fejleményeket illetően, ekképp pedig egyebek mellett szó esett Fabio Miretti bokaficamjáról, továbbá Manuel Locatelli és Ángel Di María jövőjéről is. 

A klub hivatalos közleménye szerint a Salernitana elleni találkozón a pályát hordágyon elhagyó Fabio Miretti tegnap délelőtt radiológiai vizsgálatokon esett át a J|Medical épületében, ennek során pedig megállapításra került, hogy a fiatal olasz középpályás nem szenvedett el törést bokájában. Az Öreg Hölgy bejelentésének értelmében a labdarúgó rövid időn belül meg fogja kezdeni a rehabilitációt, az viszont csak később derül ki, hogy Max Allegri mikortól számolhat majd vele. 

A La Gazzetta dello Sport mindeközben arról értekezett, hogy az együttes csapatkapitánya, Leonardo Bonucci a Fiorentina elleni, vasárnap esedékes találkozón már visszatérhet a keretbe influenzás fertőzését követően, ami azt jelenti, hogy a korábbi sérültek közül már csak Kaio Jorge, illetve Paul Pogba nem állnak a mester rendelkezésére, miközben Arek Milik és Leandro Paredes továbbra is a felépülésért küzdenek. 

A nap legfontosabb hírét egyértelműen a Sky Sport Italia és Romeo Agresti szolgáltatták a nagyérdemű számára, ugyanis a két forrás szinte egyidejűleg számolt be arról, hogy a Salernitana elleni mérkőzéssel automatikusan aktiválódott Manuel Locatelli vételi opciója, aki ezzel véglegesen is a Bianconeri játékosává vált, hiszen eddig hivatalosan csak kölcsönben szerepelt a fekete-fehéreknél a Sassuolo alakulatától. 

A Sky szerint a Zebrák 25 millió eurót fognak fizetni a Neroverdinek, mely összeg a későbbiekben további 12,5 millió euróval emelkedhet majd bizonyos sporteredmények elérésének esetén, amiből a Juventus azonban 5 millió eurót köteles lesz minél hamarabb átutalni a Sassuolo számlájára, elvégre ezen bónuszok olyan feltételekhez kötődtek, melyek már megvalósultak a labdarúgó 2021 nyarán kivitelezett szerződtetése óta. 

Az argentin játékosok tekintetében hagyományosan megbízható információkkal bíró TyC Sports újságírója, Gastón Edul végezetül arról számolt be, hogy az előzetes tervekkel ellentétben Ángel Di María várhatóan a következő szezont is Európában fogja tölteni, mivel még érez magában annyi erőt ahhoz, hogy továbbra is egy topbajnokságban futballozzon. A veterán szélső jövője ugyanakkor ennek dacára is kérdéses, mivel egyelőre nem indultak meg a tárgyalások közte, valamint a Juventus között egy esetleges szerződéshosszabbításról, ami elvben azt is eredményezheti, hogy Di María egy másik csapatnál zárja majd a kontinensen befutott karrierjét, s mindössze egy évad után búcsút int az olasz rekordbajnoknak.