Fresneda a Juve egyik fő kiszemeltje

fresneda.jpgA megbízható olasz transzferguru, Fabrizio Romano a minap arról értekezett, hogy a Juventus immár végérvényesen az eddig is sokat emlegetett Iván Fresnedát tette meg fő kiszemeltjévé a jobbhátvéd-posztot illetően, habár a klub a spanyol tehetség mellett több lehetséges alternatívát is szemmel tart Juan Cuadrado pótlására. 

Mint ismert, a kolumbiai veterán szerződése a jelenlegi idény végén lejár, s a jelek szerint a Bianconeri (illetve Max Allegri vezetőedző) inkább elengednék a harmincnégy esztendős futballista kezét, akinek teljesítménye a mostani szezonban egyébként is erősen visszaesett, pótlását pedig elsősorban egy ifjú és ígéretes labdarúgó szerződtetésével kívánnák megoldani. 

Romano szerint az Öreg Hölgy vezetősége hónapok óta figyeli a Real Valladolidban szereplő, tizennyolc esztendős játékost, mely hírről elsőként egyébként Matteo Moretto számolt be december elején, majd pedig különféle olasz lapok és újságírók is megerősítették a Juventus jobbhátvéd iránti érdeklődését. 

A szakértő mindazonáltal azt is leszögezte, hogy a Fresnedát nagy erőkkel követő Juventus mellett más együttesek is szeretnék leigazolni a tehetséges futballistát, akit számos Premier League-klub, egyebek mellett a Newcastle United is megkeresett az elmúlt időszakban, miközben nemrég a hozzá hasonló profillal bíró játékosokat egyébként is nagy szeretettel foglalkoztató Borussia Dortmund is érdeklődést fejtett ki a szélsővédő iránt. 

Fresneda eredetileg a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, majd innen a Leganeshez igazolt, hogy 2020-ban, tizenhat évesen a Valladoid ifjúsági együtteseinek kötelékében folytassa. A csapat mestere, Pacheta a negyedosztályban szereplő Valladoid Promesas gárdájától hozta fel őt az első csapathoz 2022 júliusában, ahol azóta 6 La Liga-, illetve 1 Copa del Rey-meccsen kapott lehetőséget. A korábbi hírek szerint a lilamezes alakulat nagyjából 30 millió eurót kérne a reménység játékjogáért, tárgyalási pozíciójukat pedig erősíti, hogy a spanyol szerződése további három évig, azaz 2025 júniusáig érvényes a klubnál.