Allegri: "Paredes emelni fog a középpálya minőségén"

kepernyokep_2022-09-02_215954.pngParázs hangulatú mérkőzésre számíthat a Juventus szombaton kora délután, hiszen az olasz rekordbajnok a Fiorentina vendégeként fog pályára lépni a Serie A ötödik fordulójában. A két csapat szurkolói közötti gyűlölet miatt a Zebráknak csak igen ritkán sikerül könnyedén elhozni a három pontot Firenzéből, és várhatóan ezúttal sem fogják magukat könnyen adni Vincenzo Italiano fiai, akik minden bizonnyal feledtetni szeretnék az Udinese elleni 1-0-s vereséget. A mérkőzés előtt az Öreg Hölgy edzője, Massimiliano Allegri szokás szerint nyilatkozott az újságíróknak, többek között kifejtette, hogy nehéz mérkőzésre számít, és ejtett pár szót a sérültekről is.

A holnapi mérkőzés lesz a szezon eddigi legnehezebbje?

Massiimiliano Allegri: Nem a legfontosabb, de a legnehezebb. A Fiorentina elleni mérkőzések mindig nehezek. Láttam néhány pillanatot a Salernitana elleni mérkőzésből, akik egy nagyon jó csapat. Mérkőzésről mérkőzésre kell gondolkodnunk, jó eredményt kell elérnünk."

Paredes játszhat holnap?

MA: Erről még döntenem kell. Talán Ön már hamarabb tudni fogja, mint én.

Elégedett a mercatóval?

MA: Nehéz megmondani. A klub nagyon jó munkát végzett mind a távozók, mind az érkezők terén. A csapatban fiatalok maradtak, ami a vezetőség egyik fő célja volt. Különös módon ma reggel egy szabad hely maradt a Bajnokok Ligája-keretben.

Hogy teltek Paredes első napjai?

MA: Nagy lelkesedéssel érkezett. Egy nagyon fontos játékos, aki emelni fog a középpályánk minőségén Locatellivel, Fagiolival és Mirettivel együtt. Várjuk Pogba visszatérését, és más karakterisztikával rendelkező játékosaink is vannak, mint Rabiot és McKennie, ilyen szempontból nagyon jól válogattuk össze a középpályásainkat. Most dolgoznunk kell, és a maximumra törekedni szeptember 18-ig, majd később a világbajnokságig.

Úgy gondolja a Juve a Milan és az Inter mögött áll?

MA: Jelen helyzetben hiányzik Pogba és Chiesa. Pillanatnyilag csak a konkrétumokra gondolunk és a cselekvésre, majd a szezon végén megítéljük, milyen idényünk is volt. Mindig történnek váratlan események a szezon során, melyeket tudni kell kezelni, ezekre most nem tudunk gondolni. Mikor mondtam hogy a Juve a Milan és az Inter mgöttt lenne? Mindig csak hallomásból jönnek ilyen kijelentések.

Hogy született meg Zakaria eladásának ötlete?

MA: Jött egy lehetőség, a játékos pedig elfogadta, hogy kissé háttérbe szorult, és élt az ajánlattal. Neki és Arthurnak is a legjobbakat kívánom. Meghoztunk néhány döntést, ők pedig boldogok. A keret befejezettnek tekinthető, mely a lehető legjobb módon sikerült, a sérültek visszatérését várjuk, és készek leszünk.

Fog változtatni a védelmen? Bonucci képes a játékra?

MA: Úgy hiszem lesz néhány változtatás. El kell végeznem néhány elemzést, hiszen ezt követően nem sokkal Párizsban játszuk az első BL-mérkőzést. Leo jól érzi magát, tegnap először edzett együtt a csapattal, most kiértékelem, és eldöntöm, hogy Firenzében játszik, vagy Párizsban.

Ez már Allegri csapata?

MA: Kérdés sem fér hozzá. Ha meg van a felállás, meg kell találni az egyensúlyt a szerepek között. A klub jó volt különösen szezon elején, amikor világossá tették a célt: megtartani a fiatal játékosokat és nem csak számokként tekinteni rájuk. Képesek játszani, nézzenek csak Mirettire. Boldog vagyok, hogy Fagioli is velünk maradt Soulè is fejlődik, Kean is itt van. Úgy gondolom, ez a helyes döntés a klub részéről. A játékosok változtak jellemzőiket tekintve. Ön boldog? Én az vagyok.

Beszélt Keannel a mérkőzés után?

MA: Nem volt reakciója, kitűnő edzésmunkát végzett és nyugodt. Amíg a csapat egy meghatározott módon játszott, jól teljesített, majd visszaesett.

Vlahović játszhat? Mi van Szczęsnyvel?

MA: Igaza van, megfeledkeztem Szczęsnyről. Megsérült a bokája, nem tudjuk mennyi idő után tér vissza. Vlahović? Kaptam Öntől egy jó ötletet, ezen elgondolkozok. Meg látjuk mi lesz holnap, sok mérkőzés van még hátra a szezonból.

Nehéz kihagyni Vlahovićot...

MA: Ezt is megfontolom. Sok mérkőzés van hátra, ahogy említettem. 

Meglepte a Roma teljesítménye? Megbánta Dybala távozását?

MA: Nem szabad a döntéseken bánkódni. Örülök, hogy Dybala jól érzi magát, a Roma pedig nagyon jó mercatót zárt. Jól teljesítettünk ellenük, sajnálom, hogy úgy végződött a mérkőzés, ahogy. Már vesztettünk 4 pontot. A Roma nem meglepetés számomra. Folytatnunk kell az eredményességet. A bajnokság megnyerése az egyensúlyon alapszik. Javulunk, és lassan magunk mögöt hagyjuk azokat a pillanatokat, melyeket a Spezia ellen láthattunk. Ezekben a pillanatokban jobban kell teljesítenünk, amikor nem birtokoljuk a labdát.

Hogy van Di María?

MA: Jól van, megfelelő erőnléti állapotban, tehát játékra kész. 45, vagy talán 60 perc, meglátjuk. Jelenleg csak Pogba és Chiesa, akik nem elérhetők. Rabiot holnap nem játszik, mert kapott egy ütést, a véraláfutás pedig akadályozza abban, hogy megfelelően hajlítsa a combját.