Cassano: "Allegri fél attól, hogy kirúgják"

cassano_2021_1.jpgA Juventus hétvégi, Inter ellen elszenvedett vereségét követően számos más egykori labdarúgó és véleményvezér mellett a méltán híres Bobo TV állandó szakértője, Antonio Cassano is kifejtette álláspontját a Bianconeri játékával, valamint a csapat általánosságban vett helyzetével kapcsolatban, melynek keretében mindkettőt éles kritikával illette az olasz rekordbajnok mesterét, Massimiliano Allegrit, emellett pedig arról is beszélt, hogy sajnálja, hogy Dušan Vlahović az Öreg Hölgyet választotta. 

"A hétvégi Derby d'Italia egy rendkívül küzdelmes összecsapás volt, ahol a Juventus semmiképpen sem érdemelte meg a vereséget, az Internek pedig nagyot kellett harcolnia ahhoz, hogy ne kapjon gólt az Öreg Hölgytől. A Nerazzurri összességében véve sikerrel elvégezte ezt a feladatot, kiváltképp az első félidőben, ez a siker pedig lélektani tekintetben is sokat számíthat Simone Inzaghi fiainak, akik ezzel ismét lendületet vehetnek majd a bajnoki tabellán" – fogalmazott Cassano. 

"Max Allegri sajnálatos módon nem reagál megkereséseimre a Bobo TV legutóbbi, vele kapcsolatos adása óta, minden bizonnyal azért, mert megharagudott rám véleményem miatt. Ennek ellenére muszáj szót ejtenem arról, hogy a mester egy napokban adott interjújában burkoltan, s elítélően utalt a Manchester City kapusának, Edersonnak a játékstílusára, ezt követően pedig kioktatta Pep Guardiolát is, hatalmas hazugságokkal fűszerezve mondandóját. 

Egy olyan tréner, mint Max, egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy kritizálja a futballtörténelem egyik legnagyobb szakemberét, s végképp nem adhat neki tanácsokat azt illetően, hogy miként kellene gondolkodni a sportágról. Ederson azért játszik gyakorlatilag söprögetőként, s azért él hosszú indításokkal, vagy kidobásokkal, hogy képes legyen játékba hozni csapata támadóit, ezt azonban egy olyan, múlt században ragadt mester, mint Allegri, nyilvánvalóan képtelen felfogni. 

Tisztán látszik, hogy Max fél attól, hogy a szezon végén kirúgják, hiszen egyetlen, eredetileg kitűzött célját sem sikerült elérnie, s már csak abban reménykedhet, hogy megszerzi a Coppa Italia-serleget, vagy hogy bejuttatja a Juventust a bajnokság negyedik helyére. A Villarreal elleni visszavágón nyújtott teljesítményt követően én azonnal odamentem volna Andrea Agnellihez, s azt kértem volna tőle, hogy bontsa fel szerződésemet. A Bianconeri alapvetően nem egy rossz együttes, ám alkalmatlan mesterrel rendelkeznek, s éppen ezért nem érettem azt se, hogy Dušan Vlahović őket választotta. A szerb a világ három legjobb fiatal csatárának egyike, emiatt pedig rendkívül sajnálom őt azért, hogy egy ilyen csapatban kell játszania" – összegzett Cassano.