Materazzi: "Én is szívesen játszanék Vlahović ellen"

marco-materazzi-e1617364319584-1280x720.jpgAz Inter és az olasz futball egykori legendás védője, a visszavonulását követően önmagához hűen kemény, s véleményét mindig teljes mellszélességgel vállaló embernek megmaradó Marco Materazzi a minap rövidebb nyilatkozatot tett az olasz sportsajtónak, melynek keretében szót ejtett a Nerazzurri és a Juventus ma este megrendezésre kerülő rangadójáról, lajstromba véve a milánóiak jelenlegi helyzethez elvezető útját, megnevezve a győzelem elérésének kritériumait, illetve szót ejtve a Paulo Dybalát és a fekete-kékeket összeboronáló pletykákról is. 

"Úgy gondolom, hogy a szezon egyik legszimbolikusabb pillanata, s egyben az Inter önbizalmának elvesztése akkor következett be, mikor Marcelo Brozović bizonytalan passzt adott a Milan elleni rangadón Alexis Sánceznek, aki elveszítette a játékszert, a Rossoneri pedig végig vitte az akciót, s gólt szerzett csapatunk ellen. Az összecsapás 75. percéig minden tekintetben úgy tűnt, hogy a Nerazzurri megérdemelt diadalt fog aratni, ám ezt követően a Milan, Olivier Giroud vezetésével képes volt fölénk kerekedni, s begyűjtötte a három pontot" – fogalmazott a korábbi labdarúgó a La Gazzetta dello Sport kérdésére. 

"Innentől fogva minden megváltozott, ugyanis az Inter mintha elvesztett volna valami nagyon fontos dolgot. Az együttesen félelem lett úrrá, határozottságunk pedig elpárolgott, ami miatt egyértelmű, hogy a Nerazzurrinak most az a legfőbb feladata, hogy visszataláljon a sikerekhez vezető útra. A Juventus jelen pillanatban egy sokkal kompaktabb gárda benyomását kelti, azonban a Derby d'Italia ezen felvonását egyik fél sem engedheti meg magának a vereséget. 

A Milan egyelőre nagy lelkesedéssel halad előre célja felé, míg más alakulatok, például az Inter elveszítették eddigi lendületüket. Ennek ellenére meggyőződésem, hogy klubunk minőségi labdarúgókkal, s egy nagyszerű mesterrel rendelkezik, akiknek most nagy elődjeikre kell tekinteniük, s össze kell szedniük magukat, hogy valódi csapattá válva visszataláljanak határozottságukhoz, s megszerezzék azt, amit a szurkolók és a vezetőség vár tőlük. 

A döntő faktort véleményem alapján a kiváló formában lévő Alessandro Bastoni jelentheti majd a megmérettetésen, ám alapvetően annak örülnék a legjobban, ha Nicolò Barella képezné a különbséget, mivel középpályásunk az elmúlt hetekben és hónapokban nem igazán találja önmagát, melynek ellenére mindazonáltal továbbra is a keret egyik legfontosabb alkotóelemének számít, hiszen ha ő nem lenne a pályán, még ennyi kreativitás sem rejlene az Inter támadásaiban. 

Nagyon örülnék neki, ha Paulo Dybala a nyáron a Nerazzurri kötelékébe szerződne, elvégre benne is éghet valamilyen szintű bosszúvágy a Juventus iránt, amiért ezt a döntést hozták meg vele kapcsolatban. Az Öreg Hölgy lépese természetesen bizonyos értelemben feddhetőnek számít, mivel a klub annak idején nagy baklövést követett el Cristiano Ronaldo leigazolásával, melynek terheit a portugál távozásának ellenére jelen pillanatban is nyögik, most pedig próbálják korrigálni hibáikat. 

Úgy gondolom, hogy az Exor éppen ezért tette meg Maurizio Arrivabenét a klub vezérigazgatójának, akinek szerepvállalása által az együttes könyvelési mérlege végre újra egyensúlyba kerülhet majd. A szakember mindemellett egy igazán nagy dobást is végrehajtott a januári mercato során Dušan Vlahović megszerzése által, aki kora ellenére már most a Serie A egyik legjobb csatára, s legeredményesebb gólvágója. Biztos vagyok benne, hogy a szerb akár hét-nyolc esztendőre is megoldhatja a Juve támadósorral kapcsolatos gondjait, emellett pedig nem szeretném titkolni azt sem, hogy a center egyike azon mai futballistáknak, akik ellen még én is szívesen futottam volna ki a gyepre erejük és képességeik miatt, melyekkel csak hozzáadnak sportágunk szépségéhez, miközben semmit sem vesznek el belőle" – összegzett Materazzi.