Arrivabene: "Projektünk középpontja többé nem Paulo Dybala"

arrivabene-juventus-getty.jpgMint ismert, a tegnap délutáni órákban az olasz sajtó megbízható része egyidejűleg számolt be a tényről, miszerint végérvényesen zátonyra futottak a Paulo Dybala, valamint a Juventus közötti tárgyalások, melynek nyomán az argentin labdarúgó nem hosszabbítja meg szerződését az Öreg Hölggyel, s az idény végén ingyen igazolható labdarúgóként hagyja el Torinót. 

A híreket követően nem sokáig váratott magára a klub vezetőségének hivatalos reakciója sem, ugyanis az esti órákban a Bianconeri vezérigazgatója, Maurizio Arrivabene exkluzív interjút adott a Sky Sport Italiának, melynek keretein belül kendőzetlen őszinteséggel nyilatkozott az utak elválásának mélyebb okairól, kijelentve, hogy a fekete-fehérek mindig is tiszteletben tartották La Joyát, s éppen ezért gondolták úgy, hogy pontot tesznek közös történetük végére. 

"Leszögezhetem, hogy a Juventus nem fogja meghosszabbítani Paulo Dybala június végén lejáró kontraktusát, melynek alapján játékosunk a jelenlegi idényt követően nem lesz többé keretünk tagja. A felek ma délutáni találkozója minden szempontból barátságos és tiszteletteljes volt, melynek során teljes nyíltsággal közölhettük egymással elképzeléseinket, végül pedig úgy határoztunk, hogy nem folytatjuk tovább közös történetünket" – fogalmazott a szakember szavainak nyitányaként. 

"Kijelenthetem, hogy bizonyos sajtóértesülésekkel ellentétben az elmúlt órákban nem tettünk új ajánlatot La Joyának. Nem tagadom, hogy vezetőségünk részéről meglehetősen könnyű lett lett volna egy alacsonyabb bért tartalmazó megkeresést juttatni a futballista felé, azonban ez merő tiszteletlenség lett volna Paulóval szemben, ezért pedig mindvégig elhatárolódtunk e lépés megtételétől. 

A döntés mindazonáltal már ez előtt is megfogant a Juventus vezetőségében, mivel klubunk úgy vélte, hogy mindenki számára világossá vált, hogy Dušan Vlahović januári szerződtetésével Dybala kikerült projektünk középpontjából, a Juve pedig innentől fogva némiképp más elképzelések alapján gondolkodik a jövőről, mint néhány hónappal ezelőtt, vagy akár a jelenlegi szezon kezdetekor. 

Az, hogy most erről kell beszélnem, s hogy ügyünk itt tart, nem Dybala sérüléseinek gyakoriságától függött. A kérdéses pontok mások voltak, ugyanis Paulo kvalitásait, s technikai minőségét senki sem kérdőjelezte meg, egyetlen perc erejéig sem, mindazonáltal klubunknak elengedhetetlenül gondolnia kellett más szempontokra, többek között a játékos szerződésének lehetséges hosszára, valamint fizetésének nagyságára is. Az ezekkel kapcsolatos döntéseket mindenképpen meg kellett fontolnunk, jelenlegi határozatunk pedig összességében véve ezek eredményének tekinthető. 

A legfontosabb változás egyértelműen az, hogy a felek korábban képviselt álláspontjai megváltoztak, immár pedig biztosra vehetjük, hogy Paulo Dybala nem fogja meghosszabbítani szerződését az Öreg Hölggyel. Mint ahogy fentebb említettem, az, hogy ez bekövetkezett, egy októbertől a mai napig tartó folyamat eredménye volt. Januárban meghoztunk bizonyos döntéseket, ezek pedig ide vezettek, nincs mit túlgondolnunk közös ügyünkön. Egyet azonban mindenképpen szeretnék tisztázni: a Juventus vezetősége sosem a cselekedett a klub érdekeivel ellentétben, hanem éppen ellenkezőleg, mindig a Juventus sikerességéért hozzuk meg az egyes határozatokat, még ha ezek időnként nehezünkre esnek is" – összegzett Maurizio Arrivabene.