Locatelli: "Mentalitásunk lesz a kulcs"

manuel_locatelli_pre_juve_villarreal.jpgA Juventus holnap este a szezon eddigi talán legfontosabb összecsapásán fog pályára lépni, ugyanis a Bianconeri a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Villarreal elleni visszavágójára készül, mely mérkőzést a felek tökéletes döntetlent jelentő 1-1-es állásból várhatnak. A meccset megelőzően az Öreg Hölgy mestere, Massimiliano Allegri mellett a szokásokhoz híven az együttes egyik játékosa, Manuel Locatelli is a nemzetközi sportsajtó rendelkezésére állt, szavaiban pedig egyebek mellett beszélt a csapat mentalitásának fontosságáról, az elmúlt hónapokban elért fejlődésről, valamint Arthurról is. 

"Úgy vélem, hogy hozzáállásunk kulcsfontosságú lesz a holnapi megmérettetés szempontjából, ugyanis sokkal sikeréhesebben kell majd futballoznunk, mint a spanyolországi találkozón. Remélem, hogy minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a győzelem érdekében, mely azt eredményezi majd, hogy diadalt aratunk a Villarreallal szemben, s kiharcoljuk a továbbjutást" – fogalmazott mondanivalója kezdeteként az olasz középpályás. 

"Meggyőződésem, hogy decembertől fogva nagy előrelépést értünk el, s nagy fejlődést eszközöltünk ki csapatként, melynek során hatalmas egységre tettünk szert, ezzel párhuzamosan pedig teljesítményünk is egyre jobbá vált, melynek természetesen mindannyian rendkívül örülünk. Személy szerint én magam is elégedett vagyok a jelenlegi helyzettel, ugyanis csapatunk futballistái egytől-egyig nagyszerű produkcióval állnak elő az egyes meccseken. 

Emellett saját teljesítményemre is büszke vagyok, ugyanis jelenlegi szerepkörömben én magam is eredményesebben szerepelhetek, mivel jobban átlátom a pálya egészét, mellyel hozzárakom a saját részemet együttesünk kollektív sikeréhez. Erőnléti szempontból véleményem szerint ugyancsak jó állapotban vagyunk, ezen körülmények pedig minden kétséget kizárólag azt mondatják velünk, hogy a továbbiakban is ezen az úton kell haladnunk. 

Már az első Torinóban töltött napomtól fogva lenyűgözött a Juventus világa és szellemisége, mely azonnal magával ragadott, s melyet a lehető legrövidebb időn belül sikerült elsajátítanom. A Bianconeri alapkövetelménye kimondatlanul is azt tartalmazza, hogy aki nem képes alkalmazkodni a csapat értékeihez, annak távoznia kell, ez a mentalitás pedig véleményem szerint teljesen egyedülálló a futball világában, emiatt pedig igencsak lenyűgözőnek számít. 

Az elmúlt hónapokban mesterünk rendkívül sokat beszélgetett velünk, s azt kérte tőlünk, hogy próbáljunk meg legjobb tudomásunk szerint játszani, hogy igyekezzünk mi kezdeményezni az egyes összecsapásokon, valamint, hogy törekedjünk az üres területek széles körű lefedésére. A kemény munkának köszönhetően jobban megismertük egymást, ez pedig végső soron sokkal kedvezőbb légkört tekintett alakulatunkon beül, mivel megtanultunk egymásért, valamint a Juventusért küzdeni. 

Tisztában vagyok vele, hogy még rengeteget kell fejlődnöm, például többször kell fellépnem a támadásokhoz találatokat szerezve és gólpasszokat adva, valamint, hogy nagyobb folytonosságra kell szert tennem játékomban. Allegri mester minden tekintetben erre igyekszik ösztökélni bennünket, s hiszem, hogy ha betartjuk kéréseit és utasításait, akkor nagy mozgásterünk nyílik majd a további javulás elérésére. 

Holnapi ellenfelünk egy meglehetősen erős és technikás alakulat, akik jól futballoznak és eredményes akciókat vezetnek, emiatt pedig nagy hangsúlyt kell majd fektetnünk a védekezésre, mivel akár egyetlen figyelmetlenség, vagy hanyagság is végzetes következményekkel járhat. Nagy érettséget kell mutatnunk ahhoz, hogy bebiztosíthassuk a negyeddöntőbe való kvalifikációt, s reméljük, hogy mindannyian képesek leszünk felnőni a feladathoz. 

Mikor felcsendül a Bajnokok Ligája himnusza, egyértelműen érezzük, hogy egy másfajta kihívással kell szembenéznünk, melyek általában csodálatos meccseket tartogatnak számunkra. Mi vagyunk a Juventus, amiatt pedig minden egyes összecsapáson a győzelmet kell megcéloznunk, ezért pedig az elmúlt napokban nagy hangsúlyt fektettünk hibáink kielemzésére, megfogalmazva, hogy mely baklövéseket nem szabad ismételten elkövetnünk a Villarreal ellen. 

Még egyszer le kell szögeznem, hogy holnap este mentalitásunk fogja jelenteni a döntő faktort, hiszen egyértelmű, markáns személyiséggel kell pályára lépnünk, ugyanakkor a tudat, miszerint a hazai pálya és a szurkolók jelenléte előnyt képez számunkra, bizonyos tekintetben megnyugtathat bennünket, s nagy erőt adhat nekünk. A magam szempontjából jó meccsre számítok, nem kis részben amiatt, mert ismét Arthurral játszhatok majd, akit nagyszerű embernek, s hihetetlen játékosnak tartok, mivel egy rendkívül erős futballistáról beszélünk, akivel nagyon jól kijövök a pálya közepén, kvalitásai miatt pedig elképesztően tisztelem őt" – összegzett Manuel Locatelli.