A Fiorentina ultrái hadat üzentek Vlahovićnak

dusan_vlahovic.jpgMint ismert, a Juventus ma este Firenzébe látogat, hogy a Coppa Italia elődöntőjének első mérkőzésén pályára lépjen a város együttese, azaz a Fiorentina ellen, mely találkozónak a két alakulat történelmi rivalizálásán túl is érdekes pikantériát adnak az idén januárban végbemenő történések, melynek során a Violák közönségkedvenc támadója, Dušan Vlahović a csapat drukkereinek heves tiltakozása ellenére is a Bianconerihez szerződött, újabb mély sebeket okozva ezzel az ultrák számára. 

Ennek fényében nem túlzottan meglepő, hogy a szurkolók a tegnap délutáni órákban meglehetősen éles üzenetet fogalmaztak meg a szerb centerrel szemben, árulónak titulálva a balkáni labdarúgót, valamint kijelentve, hogy Vlahović egészen biztosan hűvös fogadtatásban részesül majd a Fior ultráinak részéről, ami a Juventus ellen bevetendő lélektani hadviselés szerves részét fogja képezni állításuk szerint. 

"Nem túlzás azt állítani, hogy egy egész város érezte és érzi elárulva magát Dušan Vlahović aljas lépése miatt, aki ugyanúgy cselekedett, mint a Fiorentina múltjának további hűtlen labdarúgói, egyebek mellett Federico Chiesa és Federico Bernardeschi, akik a szerbhez hasonlóan mind a klub akadémiáján növekedtek, s ennek ellenére sem voltak képesek magukba szívni a Violák identitását" – szögezte le a lila mezes alakulat ultracsoportjának koordinátora, Federico De SinopoliRadio Punto Nuovo adásában. 

A Fiorentina természetesen pontosan tudja, hogy miféle atrocitások várhatóak a drukkerek részéről, ezek megakadályozása érdekében pedig a minap kiadtak egy nyilatkozatot, melyben arra kérik a meccsre kilátogatókat, hogy tartózkodjanak a rasszista, illetve más tekintetben kirekesztő rigmusoktól, vagy egyes labdarúgók szidalmazásától, s inkább helyezzék figyelmüket az együttes biztatására, mindazonáltal De Sinopoli szerint mindez nem képezhet opciót az ultráknak. 

"A hallgatás nyilvánvaló módon nem lehet opció számunkra. A Juventus és a Fiorentina nem is volt, s soha nem is lesz olyan meccs, mint a többi, Firenze pedig ezúttal is meg fogja mutatni, hogy egyesekkel ellentétben hű marad az őt kezdetektől fogva jellemző és meghatározó DNS-hez, melynek nem képezi részét a hidegvér és a nyugodtság.

Természetes, hogy reagálni fogunk az elmúlt hónapok eseményeire, s ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy egy gúnyolódó rigmusokkal, skandálással, vagy füttyszóval tesszük-e majd. A lényeg, hogy a Fiorentina ultrái tisztában vannak vele, hogy jóval erősebbek leszünk a Juventusnál, ha képesek leszünk megfojtani a Bianconerit lélektani szempontból. Ez pedig innentől fogva kétségkívül a futball szerves részének tekinthető" – összegzett Di Sinopoli.