Milik és Perin szavai a Frosinone elleni siker után

milik_frosinone.jpgA Juventus tegnap esti, Frosinone elleni aratott győzelméből természetesen a csapat játékosai is alaposan kivették a részüket, akik a továbbjutást érő diadal után ennek szellemében állhattak az olasz média rendelkezésére. Az elődöntős Bianconeri részéről az igazán nagy kihívással nem szembesülő kapus, Mattia Perin, valamint a mesterhármast szerző Arkadiusz Milik nyilatkoztak, akik egyaránt a csapategység fontosságát, valamint a gárda nagy céljait igyekeztek kiemelni. 

"Nagyon boldog vagyok, elsősorban azért, mert sikerült továbbjutnunk, ám természetesen a mesterhármasomnak is elképesztően örülök. A legfontosabb az, hogy góljaim által segíthettem a csapatnak a továbbjutásban, most pedig ott vagyunk az elődöntőben, amire mindannyian büszkék lehetünk" – fogalmazott a lengyel támadó a Mediaset felkérésére. 

"A harmadik gólomnál Manuel Locatelli nagyon önzetlen volt, amit itt is szeretnék megköszönni neki, bár mivel jó barátok vagyunk, fordított esetben én is megtettem volna ezt érte. A legkevésbé sem tekintek magamra cserecsatárként. Mindig a csapat érdekeit tartom szem előtt, s ha a helyzet úgy kívánja, azonnal készen állok arra, hogy támogassam a Juventust. A mester dönti el, hogy az adott összecsapáson ki kap lehetőséget, mikor pedig esélyhez jutok, igyekszem gólokkal, gólpasszokkal, vagy egyszerűen csak jó mezőnymunkával hozzájárulni a minél eredményesebb szerepléshez. 

Boldog vagyok a mai eredmény miatt, hiszen mindenképpen tovább akartunk jutni. Alig várom, hogy pályára léphessek az elődöntőben, addig viszont a bajnokságra kell fókuszálnunk, ahol vasárnap a Sassuolóval találkozunk majd. Ha a mester úgy dönt, jövő héten is szívesen játszanék kezdőként, ám bármilyen szereppel meg fogok elégedni, ahogy mindig is tettem. 

Az, hogy a középpályások és a védők milyen mértékben veszik ki részüket az akciókból, az adott mérkőzéstől is függ. Ma több tér és alkalom nyílt előttünk, mint általában, ami miatt ez a mérkőzés kissé eltért a Serie A megmérettetéseitől. A bajnokságban általában az adott csapattól és a találkozó típusától is függ, hogy ki hol játszik, viszont ott gyakran előfordul, hogy az utolsó harminc percben mi segítünk be a többieknek a védekezésben. Ma ez éppen fordítva történt, a lényeg mindazonáltal mindkét esetben a győzelem, és a három pont begyűjtése, vagy a továbbjutás elérése" – összegzett Milik. 

perin_frosinone.jpg"A Juventus mindig ugyanaz a gárda marad, attól függetlenül, hogy éppen kiütünk-e valakit a kupában, vagy hogy csak az utolsó pillanatban biztosítjuk be a győzelmet Salernóban. A vasárnapihoz hasonló sikereket csak akkor lehet elérni, ha megvan bennünk a szükséges csapategység, amit szerencsére idén sikerült ismét megtalálnunk. Ma a lehető legjobb módon, azaz egy gyors találattal kezdtük a mérkőzést, az ellenfél sorai pedig ezt követően kinyíltak, mi pedig több térhez jutottunk. A többiek kiválóan teljesítettek a helyzetkihasználás terén, a lényegi kérdéseket így tehát nagyon gyorsan megválaszoltuk" – szögezte le Mattia Perin, ugyancsak a Mediaset riporterének. 

"Manuel Locatelli szívesebben ad gólpasszt, mint talál be. Személyében egy nagyon önzetlen srácot ismerhettünk meg, aki ma is hagyta, hogy Arek mesterhármast szerezzen, ezzel hatalmas örömöt okozva számára. A mester más többször is elmondta, hogy a Coppa Italia egyértelmű célt jelent számunkra, mivel ez a sorozat is egy rangos trófea megszerzésének lehetőségét tartogatja nekünk. A legtöbb labdarúgó azért játszik, hogy minél több serleget emelhessen a magasba karrierje során, ami miatt a kupát sem becsüljük le, sőt, ugyanolyan kihívásként tekintünk az itteni megmérettetésekre, mint a bajnoki küzdelmekre.

Tisztában vagyunk vele, hogy a siker kicsikarása mindig nehéz, ám a mostani hozzáállással és akaraterővel bármire képesek lehetünk, különösen akkor, ha ilyen egységes szándékaink vannak. Az évad eleje óta arról beszélünk, hogy elsődleges célunk a Bajnokok Ligájába való visszatérés bebiztosítása, ám nem rejthetjük véka alá, hogy hiszünk a Scudetto elhódításában. Tudjuk, hogy ez rendkívül bonyolult feladat, ahogy azt is, hogy az aranyérem első számú favoritja az Inter, ám mindenképpen be akarjuk bizonyítani, hogy elérjük a Nerazzurri szintjét, s végső soron csak rajtunk múlik, hogy bebizonyítsuk ezt" – zárta szavait az olasz hálóőr.