Nedvěd: "Ki kell értékelnünk a szerződéshosszabbításokat"

nedved_juve_zenit.jpgA Juventus alelnöke, Pavel Nedvěd a Bianconeri és az Atalanta tegnapi összecsapását megelőzően ismételten fontos nyilatkozatot adott az olasz médiának, melynek keretein belül röviden értékelte a téli mercato eredményeit, kitérve a csapat újdonsült támadósorára is, emellett pedig nem feledkezett meg a szerződéshosszabbítás előtt áló labdarúgók, egyebek mellett Paulo Dybala helyzetéről sem, akik állítása szerint nagyszerűen és elhivatottan munkálkodtak az elmúlt hetekben. 

"Kijelenthetem, hogy együttesünknél és klubunknál egyaránt nagy lelkesedés áll fenn, s véleményem szerint teljes joggal, ugyanis az elmúlt hetekben nagyszerű mercatót sikerült zárnunk, aminek kivitelezéséért nem tudok elégszer gratulálni Maurizio Arrivabene és Federico Cherubini kettősének, akik egészen elképesztő tetteket vittek véghez" – fogalmazott a cseh klublegenda a DAZN kérdésére. 

"Úgy gondolom, hogy csapatunknál új légkör van kialakulóban, mely nagyobb áldozatkészséggel párosul, ez pedig hihetetlenül fontos körülménynek számít, elvégre az elmúlt hónapokban talán éppen ezen jellemvonás képezett hiánycikket a Juventusnál. Jelen pillanatban messzemenően elégedettek vagyunk a srácok teljesítményével, s csak remélni tudjuk, hogy keretünk az elkövetkezendő időszakban is hasonló produkcióval fog előrukkolni. 

Meglátásom szerint új támadótriónkban számos lehetőség rejlik, ugyanakkor tapasztalatom alapján igen kevés szó esik Álvaro Morata itt betöltött szerepéről, akit ennek ellenére a tridente legfontosabb tagjának gondolok, hiszen ő az, akinek a leginkább komfortzónáján kívül kell tevékenykednie, s a legtöbb áldozatot kell hoznia közös sikereink érdekében. Álvaro pontosan tudja, hogy miként kell megtartani a labdát, vagy hogy milyen döntéseket kell meghozni a kapu előterében, emellett pedig rendkívül eredményesen támadja az üres területeket is, ami miatt kétségkívül kulcsfontosságú labdarúgónknak számít. 

Az, hogy Massimiliano Allegri a Hellas Verona elleni találkozót követően ismét a kezdetektől fogva a pályára küldte a szóban forgó három futballistát, azt bizonyítja, hogy megfelelőnek látta együttműködésük szintjét, s nagyra tartotta az általuk elvégzett munkát is, értve ezalatt a fent említett áldozatvállalási hajlandóságot, valamint az egymás közötti kémiát. Biztos vagyok vele, hogy mesterünk elégedett az előző mérkőzéseken látottakkal, máskülönben nem próbálkozott volna ismételten a tridente bevetésével. 

Tisztában vagyunk vele, hogy az előttünk álló napokban és hetekben több, lejáró szerződéssel rendelkező labdarúgó helyzetét is ki kell értékelnünk, ami tudomásom szerint legalább négy-öt játékos jövőjét érinti majd, kik között természetesen Paulo Dybala is megtalálható. Klubunk azon irányvonal mentén fog tevékenykedni, melyet Maurizio Arrivabene meghatározott önöknek néhány héttel ezelőtt, e tekintetben tehát nem szolgálhatok új információkkal, azonban annyit mindenképpen elmondhatok, hogy az érintett futballisták profi hozzáállást tanúsítva dolgoznak az edzéseken és a meccseken, s annak ellenére, hogy kifutó kontraktussal rendelkeznek, készek minden tőlük telhetőt megtenni a Juventus sikeres szerepléséért" – zárta szavait Nedvěd.