Landucci: "Jó meccsünk volt"

landucci_iranyit.jpgA szerda este 21:00-kor megrendezett Sampdoria-Juventus mérkőzéssel az Öreg Hölgy is megkezdte a Coppa Italia sorozatban való küzdelmeket. A találkozó Cuadrado, Rugani, Dybala, és végül Morata (tizenegyesből) szerzett találataival ért véget, ezzel kialakítva a 4-1-es végeredményt.

Ezt követően a szezonban már másodszor Massimiliano Allegrit helyettesítő - mi több, eddig mindkét mérkőzését négy lőtt góllal megnyerő - Marco Landucci megragadta az alkalmat arra, hogy a nemrégiben keresztszalagszakadást szenvedő, és emiatt hosszú rehabilitációra szoruló Federico Chiesának üzenjen:

„Szerettem volna Chiesának a legjobbakat kívánni a rá váró műtét miatt, és remélem tudja, hogy tárt karokkal várjuk őt vissza. Neki ajánljuk ezt a győzelmet: <<Hajrá Federico, erősebb leszel, mint amilyen valaha is voltál!>> bátorította a csapat fiatal játékosát.

A mérkőzés tekintetében is kifejtette gondolatait, és természetesen rendkívüli boldogsággal beszélt a látottakról:

„Jó, de nem könnyű meccsünk volt, különösen az Udinese elleni vasárnapi mérkőzést követően. Minden játékosunk remekül teljesített a ma este folyamán. A Coppa Italia nagyon fontos számunkra, és sikerült ennek megfelelő hozzáállással pályára lépnünk.”

„Az elmúlt hónapokban megváltozott a hozzáállásunk. A jó teljesítményünk és a győzelmeink megadják a szükséges önbizalmat számunkra. Meg kell nyerni a pályán vívott csatákat, azonban ahogyan ez látható is, mindez nem könnyű.”

A mester több játékossal kapcsolatban részletesebben is nyilatkozott, kezdve azzal a Paulo Dybalával, akinek a szerződéshosszabbítása régóta beszédtéma, és a mai napig nem zárult le. Az ismert problémák ellenére, becserélése után nemsokkal a Juventus tízese megszerezte csapata harmadik találatát.

„Paulo jó formában van, elégedettek vagyunk a teljesítményével. Ebben a szezonban is meghatározó játkosunk, ahogyan azt már megszokhattuk tőle.”

„Arthur remekül játszott, akárcsak Locatelli. Nincs olyan játékos, aki a saját szintje alatt teljesített volna.” 

„Kulusevski szintén jó meccset játszott, és kivette a részét a letámadásokból.”

„Csak rá kell nézni Danilo önéletrajzára, és látszik, milyen kitűnő játékos.  Hiánya súlyosan érződött a csapaton, tekintettel arra, hogy több poszton bevethető labdarúgóról beszélünk. Nagyon örülünk, hogy visszatért a sérüléséből. Ő egy nagyon pozitív személyiség, aki mindig odateszi magát”

„Kaio Jorge nagyon különleges, tisztelettudó, és jól dolgozik, de türelmesnek kell lennie. Gyakran beszélek vele arról, hogy folytatva a kemény munkát, eléri majd a kitűzött célt, és az elismerést, amit megérdemel.”  

„Aké remek volt, kiharcolt egy büntetőt. A miénk Aké, Soulé, és De Winter, akik mind 23 év alattiak. Ezen játékosok fejlődéséhez rendkívül fontosnak az ilyen momentumok.”      

A tizenegyest kissé meglepő módon aztán Álvaro Morata végezhette el. Mivel Dybala ekkor már a pályán tartózkodott, így a legvalószínűbb fogatókönyv az volt, hogy ő hajtja majd végre a büntetőrúgást. Erről így beszélt Landucci:

„A meccs elején Cuadrado volt a kijelölt büntetőrúgó. Majd Paulo következett, de önzetlenül átengedte a lehetőséget Álvarónak, aki meg is szerezte ebből a maga találatát. Maguk között döntöttek erről a pályán, tanúbizonyságot téve ezzel a csapategységről és az egymás iránti szeretetről.”

„Kulusevski szintén jó meccset játszott, és kivette a részét a letámadásokból.”

Nem lehetett szó nélkül elmenni a Juventus soron következő találkozója mellett sem, hiszen egy igazi rangadó várható a Milan ellen idegenben, a legendás San Siro gyepén. Erről a Juventus másodedzője az alábbi gondolatokat fogalmazta meg:

„Az egyetlen dolog ami számít, az a munka, a vágy és a hozzáállás. Bennünk ez mind megvan. Keveset beszélünk, és többet dolgozunk. Nem lesz könnyű a Milan elleni vasárnapi mérkőzés, de azért megyünk oda, hogy a saját játékunkat játszva próbáljunk meg nyerni.” -zárta mondandóját.