de Ligt: "Nem gondolok a szerződéshosszabbításra"

de_ligt_pre_chelsea_juve.jpgA Juventus a holnapi nap folyamán a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik találkozóján, idegenben lép pályára a sorozat címvédőjének számító Chelsea alakulatával szemben, melyet a Bianconeri meglehetősen nehéz körülmények között kényszerül megtenni, ugyanis az Öreg Hölgy számos játékosát lesz kénytelen nélkülözni a minden bizonnyal a négyesfogat első pozíciójáról döntő találkozóra vonatkozóan. A mérkőzést megelőzően a Zebrák mestere, Massimiliano Allegri mellett a fekete-fehérek holland védője, Matthijs de Ligt is a nemzetközi sportmédia rendelkezésére állt az ilyenkor megszokott sajtótájékoztató keretei belül, nyilatkozatában pedig több más téma mellett az edzőtábor hatásáról, a BL-meccsek szellemiségéről, valamint szerződésének lehetséges meghosszabbításáról is értekezett. 

"Számomra az ehhez hasonló összecsapások jelentik a legnagyobb élményt, elvégre ki ne szeretne a Stamford Bridge gyepén pályára lépni a jelenlegi Chelsea ellen? Fontos, hogy kompaktak legyünk a mérkőzés ideje alatt, ugyanis bár rendkívül nagy minőséggel rendelkezünk, ellenfelünk ugyancsak nagyszerű labdarúgókat tudhat magáénak, akik igen jól teljesítenek az ellentámadások során. Teljesen egyértelmű, hogy a holnapi találkozó hatalmas jelentőséggel bír számunkra, ennek nyomán pedig mindenképpen nyugodtan, technikai tudásunkat kamatoztatva kell futballoznunk, hiszen ez efféle részletek dönthetnek majd a mérkőzés kimenetelétől is. Erőt kell sugároznunk magunkból a futballpályán, hiszen egy meglehetősen kemény megmérettetés vár ránk, melynek megvívása azonban nem szabad, hogy gondot okozzon a mindenkori Juventus számára" – fogalmazott a labdarúgó mondanivalójának első szakaszában. 

"Nem tudom, hogy együttesünk rossz mentalitással futballozna-e a kisebb csapatokkal szemben, ugyanakkor annyi biztos, hogy a Bajnokok Ligája meccsei más jelleggel bírnak, mint az olasz pontvadászat keretében megrendezett találkozók, mivel előbbi versenysorozatban általában több területtel bírunk, mind a védekezési fázis, mind pedig a támadások során.

A kontraakciók számunkra is jelentős fegyvernek bizonyulhatnak, kiváltképp olyan labdarúgókkal sorainkban, mint Federico Chiesa, vagy Álvaro Morata, akik sok lehetőséget biztosítanak együttesünknek képzettségükből és jó döntéshozói készségükből kifolyólag. A kisebb alakulatokkal szemben kevesebb szabad terünk van, ekképp pedig más módon kell megtalálnunk a gólszerzéshez vezető utat, mely területet illetően egyértelműen nagyobb fejlődést kell kieszközölnünk az elkövetkezendőkben. 

Nem gondolnám, hogy nehezünkre fog esni megfelelő módon felkészülnünk a Chelsea elleni meccsre, annak ellenére, hogy hétvégén ismét egy rendkívül fontos mérkőzést kell majd megvívnunk az Atalantával szemben, ugyanis igen jelentős eredménynek számítana, ha képesek lennénk megszerezni a csoport első helyét, ez pedig hihetetlenül motivál bennünket. Meccsről meccsre haladunk előre, ekképp pedig véleményem szerint minden összecsapás előtt képesek vagyunk felruházni magunkat az éppen szükséges mentalitással. 

A Bajnokok Ligája-győzelem kétségkívül egyik legnagyobb álmomnak számít, ugyanakkor ezzel minden bizonnyal mindenki hasonlóképpen van, annak ellenére, hogy a serleg elhódítása korántsem egyszerű feladat. Természetesen a Juventus is legjobbját akarja nyújtani a sorozatban, így pedig minden meccsen megpróbálunk előrelépni fejlődésünk tekintetében, ám nem láthatjuk előre, hogy mi hogyan alakul majd az előttünk álló időszakban. 

Edzőtáborunkat követően már két alkalommal is sikerült bezsebelnünk a három bajnoki pontot, ez pedig sokkal fontosabb ténynek számít, mint maga az edzőtábor. Tapasztalataim szerint teljesen más szellemiséget tudhatunk magunkénak, mint a mester vonatkozó lépését megelőzően, ugyanis a válogatott szünetek jelentősen megnehezítették dolgunkat a szezon első felében,  ugyanakkor keretünk egységesebb, mint valaha, ezen összefogásnak pedig fenn is kell maradnia ahhoz, hogy a későbbiekben is képesek legyünk szállítani a kellő eredményeket, s fenntartani folytonosságunkat. 

Az edzőtábor segített megérteti velünk, hogy ahhoz, hogy büszkén nevezhessük magunkat a Juventus labdarúgóinak, kemény hozzáállást tanúsítva kell kifutnunk a gyepre, a meccs lefújásáig pedig szinte meg kell halnunk a pályán, s a kellő alázatot szükséges tanúsítanunk. A Fiorentina, majd a Lazio ellen éppen ezen szellemiség mentén futballoztunk, ami hihetetlenül sok erőt adott számunkra, ez pedig véleményem szerint szinte mindennél fontosabbnak kell, hogy bizonyuljon alakulatunknak. 

Jelen pillanatban semmilyen tekintetben nem gondolok szerződésem lehetséges meghosszabbítására, mivel egyelőre az általam lejátszandó összecsapások lebegnek szemem előtt. Csapatunk igen nehéz helyzetben van a bajnokságban, ezért pedig nekünk, futballistáknak egyedül az egyes találkozókkal, valamint a Juventusszal szabad foglalkoznunk, kiváltképp novemberben, ami egyébként is egy igen kritikus időszaknak szokott számítani a klubok életében. 

Romelu Lukaku egy fantasztikus center, aki ereje és gyorsasága mellett kiváló befejezőkészségét is magáénak tudhatja. Úgy vélem, hogy a támadó kissé másképp játszik a Chelsea kötelékében, mint ahogy azt az Inter szerelésében tette, azonban a londoniak vele, illetve nélküle is a világ egyik legerősebb alakulatának számítanak, elvégre a Kékek egy klasszikus csatár hiányában is képesek lehengerlő futballt bemutatni, mikor is elsősorban a területek nagy fokú bejátszására törekednek. Teljesen minden, hogy Lukaku pályára lép-e holnap, vagy sem, mivel együttesünknek mindkét esetben igen nehéz dolga lesz majd. 

Nem tudom, hogy a Chelsea elleni első meccs életem legjobb találkozója volt-e, annyi azonban biztos, hogy a kérdéses meccsen rendkívül éretten és szenvedélyesen futballoztunk. Nem gondolkodom azon, hogy mikor játszottam életem összecsapását, mivel mindig a legjobbamat kívánom nyújtani, ekképp pedig nem is tudom, hogy melyik találkozóra hivatkozhatnék pályafutásom legkiemelkedőbb megmérettetéseként" – összegzett de Ligt.