Helyzetjelentés – Az utánpótlás és a többi csapat

juve_logo.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni  sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

A gráciák a bajnokságban a Sampdoria csapatához látogattak, és egy nagyon langyos mérkőzésen arattak 1:0-ás, ámde mégis magabiztos győzelmet. A találkozón a csapat a szokásos 4-3-3-as felállást választotta, és a szokásos eredményt érte el vele, mégpedig úgy, hogy 90 percen keresztül domináltak a lányok, és bár nagy ziccerek nem alakultak ki, mégis folyamatosan nyomás alatt állt a genovai kapu. Az egyetlen gól a 75. percben esett amikor is Valentina Cernoia egy szép tizenhatos előtti kényszerítőzés után a bal oldalon tört a kapu felé, és futtából, tíz méterről, laposan kilőtte a hosszú-alsó sarkot. Amanda Nildén passza is tanári volt, mindenképpen említést érdemel. Aztán a hosszabbítás 3. percében először jutott el igazi helyzetig a hazai csapat, és majdnem meg is tréfálták a bajnokot, hiszen Peyraud-Magnin magabiztos vetődésére volt ahhoz szükség, hogy ne egyenlítsenek ki.


Nézzünk néhány érdekességet, valamint tekintsük meg milyen összeállításban kezdte meg a csapat ezt a meccset.

- A legutóbbi 11 mérkőzésén kilencszer nem kapott gólt a csapat, ezáltal természetesen a bajnokság legjobb védelme az övék. A legutóbbi 32 mérkőzésen győzelmet arattak, 21 alkalommal kapott gól nélkül.

- Ez volt zsinórban a 16. idegenbeli győzelem, ennél hosszabb sorozatot csak a Brescia (22) és a Sassari Torres (30) tud felmutatni.

- Az utolsó fél óra tekintetében a Zebrák a legeredményesebb csapat 9 góllal, ugyanebben a periódusban a legjobban védekező is, csupán 1 kapott gól szerepel a nevük mellett, a Milannal holtversenyben.

- Amanda Nildénnek legelső gólpassza volt ez, ezen kívül 7 légi párbajt nyert meg, és a legtöbb gólhelyzetet ő alakította ki, szám szerint hármat.

- Valentina Cernoia hét gólban vállalt eddig szerepet a bajnokságban, (4 gól, 3 gólpassz), és ő a leggólerősebb középpályás a ligában.

Végül következzen Joe Montemurro nyilatkozata: "Fontos ezeknek a meccseknek a megnyerése a bajnoki cím felé vezető úton. Jók voltak a lányok, volt türelmük és ügyességük a helyzet megoldásának megtalálásában, érettséget mutattunk, és hittünk is a játékunkban. Minden meccset meg akarunk nyerni, fontos, hogy egyre jobban teljesítsünk. Ma néha nem találtuk a megfelelő megoldást, ha kedden sikerül, akkor úgy gondolom nyerhetünk." (Kedden a Bajnokok Ligájában a Wolfsburg ellen léptek pályára a lányok).

A következő fordulóban a listavezető a liga-utolsó Lazio csapatát fogadja majd Torinóban.

A Serie C-ben vitézkedő utánpótlás csapat a 13. fordulóban a Lecco gárdáját látta vendégül, az alábbi felállásban. A hazaiak a 9. helyről várták a kezdő sípszót, a vendégek a hatodikról. Az Öreg Hölgy végül a héten az argentin válogatottba is behívott támadó, Matías Soulé találatával 1:0 arányban diadalmaskodott. Az egész első játékrészben domináló hazaiak a 42. percben szerezték meg a vezetést, amikor Alessandro Sersanti tálalt a tizenhatos vonalánál feltűnő Soulé elé, aki 17 méterről, laposan, mesterien tekert a bal alsó sarokba. A második félidő is Juve fölényt hozott, a legnagyobb helyzet a gólfelelős, Sekulov nevéhez fűződött, de hiába lépett ki egy az egyben, a portás hárítani tudott. A hátralévő időben már nem változott az állás, így a Bianconeri egy helyet előre lépve a nyolcadik, és a következő fordulóban a 13. helyezett Fiorenzuola csapatát fogadja.

A Primavera csapat felállása újfent Senkó Zsombor nevével kezdődött, és a lassan megszokottnak tekinthető győzelmet is sikerült behúzni, a tabella második helyezettje, a Genoa ellen, mégpedig 2:1 arányban. A 39. percben Riccardo Turicchia passza után Gabriele Mulazzi volt eredményes, amit a 77.-ben az ellenfél részéről Michele Besaggio egyenlített ki. Aztán amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, akkor a 90+4. percben a nyáron szerződtetett középhátvéd, Alessandro Citi eldöntötte a 3 pont sorsát, a tabella harmadik pozíciójába repítve a gárdát. A következő mérkőzésen a 17. Milan vendége lesz a piemonti egyesület. A második Fiorentina egy, a listavezető Roma 5 ponttal előzi meg a Zebrákat.

Az első gól szerzőjéről, a 86. percben lecserélt Mulazziról, a mérkőzést követően derült ki, hogy összeszedett egy combsérülést a bal lábában, ezért rehabilitáción kell, hogy részt vegyen.

A női csapat hét közben a Bajnokok Ligájában is szerepet kapott, a kétszeres BL-győztes Wolfsburg ellen kellett bizonyítaniuk, mégpedig hazai pályán, a szokásos 4-3-3-as hadrendben. Az első félidő derekáig a vendégek akarata érvényesült, de aztán a 22. percben némileg a semmiből vezetést szereztek a fekete-fehérek. Arianna Caruso kiváló mélységi indításával Cristiana Girelli lépett ki, és a magatehetetlen kapus lába mellett a kapu közepébe lőtt. A vezetés kérészéletűnek bizonyult azonban, mert alig 3 perccel később  Lena Lattwein 19 méterről óriási bombagólt ragasztott a léc alá. A félidő további részében is sokkal jobban játszottak a zöld mezesek, szinte percenként forgott veszélyben Peyraud-Magnin kapuja, de az eredmény maradt döntetlen. A második játékrészben az olaszok sokkal aktívabban kezdtek el játszani, a német csapat játékosai egyre többször csak sárga lapot érően tudták őket megállítani, bár a gólveszély így is csak távoli lövésekben csúcsosodott ki. A 65. percben aztán most a Farkasok szereztek gólt teljesen váratlanul, egy kontrát követően Tabea Waßmuth lőtt gólt közvetlen közelről. Ennél a gólnál a védők felelőssége elvitathatatlan. Felicitas Rauch aztán a 89. minutumban megkapta a második sárga lapját, ezzel a pirosat is. Ennek a szabálytalanságnak a folyományaként a beívelt szabadrúgás után alakult ki a kapu előtt kavarodás, Andrea Stašková gurított keresztbe a kapu előtt, és az ötösön belül álló Girelli még igazítani is tudott a labdán, mielőtt bebombázta volna. Ez már a 90. perc letelte után történt. Ezzel az eredménnyel a Juventus a csoport félidejében maradt a csoport 3. helyén, egy ponttal mai ellenfele mögött, de a továbbjutás még teljesen nyílt maradt.