Helyzetjelentés – Az utánpótlás és a többi csapat

juve_logo.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni  sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

A hölgyek két hét kihagyás után szólíttattak újra a gyepre, nem is akármilyen összecsapás várt rájuk, hanem rögtön az Inter elleni rangadó. Az ellenfél padján az elmúlt évek sikerkovácsa ült, Rita Guarino személyében, aki azzal a nem titkolt céllal cserélt a nyáron csapatot, hogy megfossza  a fekete-fehéreket a címvédés lehetőségétől. Természetesen Joe Montemurro elképzelései abszolút eltértek ettől, ő ugyanis azt szerette volna, ha a győzelmi sorozat tekintetében a Juventus egyedül áll a találkozót követően az örök ranglista élén, és ahhoz ezt a derbit még meg kellett nyernie a lányainak. Aztán az első félidő úgy pörgött le, hogy szó szerint semmi sem történt. De mint kiderült, ez csak előszele volt egy egészen zseniális második játékrésznek, amely során a Nerazzurri többször is lehetőséget kapott arra, hogy megszakítsák a hihetetlen hosszúságú szériát.

Alig fél perc telt csak el a félidőből, amikor Ghoutia Karchouni 17 méterről lövésre szánta el magát, és a labda a felső lécet érintve hagyta el a játékteret. Aztán a 49. percben mintaszerű egyérintős játék után került ki a labda a hazaiak jobb oldalára, és Anja Sønstevold magas beadását a magyar válogatott játékosa, Csiszár Henrietta vette mellre, fordulásból leadott lövését Pauline  Peyraud-Magnin azonban védeni tudta. Ezt követően ébredezni kezdett a bajnoki címvédő, és ennek a 71. percben meg is lett az eredménye. Cristiana Girelli bal oldali beívelésére Barbara Bonansea érkezett a legjobb ütemben, és öt méterről a kapuba fejelt. Ez volt a milánóiak első kapott fejesgólja az idényben, úgyhogy már csak a Bianconeri mondhatja el magáról, hogy ebben a kategóriában még érintetlen a hálója. Ez egy teljesen őrült 10 perc kezdete volt, hiszen innen kezdve szinte percenként forogtak veszélyben a kapuk. 60 másodperccel a gól után, Njoja Ajara Nichout futott el a jobb szélen, a tizenhatoson belül egy bámulatosan pimasz cselt mutatott be, és a középre gurított labdáját, a kapu torkából Marta Pandini nem tudta besodorni. Aztán a 76. minutumban fordított utat járt be a játékszer, és Njoja Ajara Nichout egy újabb kapu előtti cselt követően a rövidbe vágta a labdát. Még mindig nem jutottunk el a 80. percen túl, amikor Lisa Boattin a térfél közepéről belöbbölte a labdát a védők mögé, ahol az érkező Andrea Stašková egy ívelt fejessel megszerezte a győztes gólt. Ezzel megszületett az Öreg Hölgy lányainak zsinórban 31. bajnoki győzelme. Gratulálunk lányok!

 A Primavera csapat kétszer lépett pályára a bajnokságban, és egyszer az ifjúsági BL-ben, úgyhogy nem unatkoztak. Először a Bologna együttesét látták vendégül, és udvariatlan vendéglátóként 3:2-es győzelmet arattak. Azonnal a középkezdés után a piros-kékek a saját tizenhatosuk előtt elvesztették a labdát, és Nicolò Turco abban a pillanatban meg is büntette ezt, megszerezve a vezetést. A 18. percben Samuel Iling büntetőből növelte kettőre az előnyt. Aztán két perccel később a vendégek egy tizenhatoson kívüli lövéssel szépítettek. A második félidő közepe egy ugyanilyen gyors gólváltást eredményezett, a 67. percben Andrea Bonetti egy csodálatos lábról-lábra járó akció után visszaállította a kétgólos különbséget, hogy aztán 120 másodperc múlva Antonio Raimondo egy szemfüles találattal újra nyílttá tegye a mérkőzést. Több gól már nem esett, úgyhogy Andrea Bonatti legénysége fontos győzelmet aratott.

A következő fordulóban a 4. helyezett Bianconeri a 18. pozícióban tanyázó Veronához látogatott, és szenvedett fájdalmas 2:0-ás vereséget. A végig kiegyenlített összecsapást egy 3 perces rövidzárlat döntötte el, hiszen a két gól a 71. és a 74. percben esett. Az első gólnál egy nagy bedobás után a támadó az ötösön belül verte meg a védelmet, és lőtt éles szögből a kapuba, a másodiknál pedig a saját térfél közepén vesztette el a labdát a csapat, és egy gyors sprint, illetve egy penge passz után Senkó Zsombornak esélye sem volt a védésre. Az 5. helyre visszaeső zebra-mezesek a következő fordulóban a 2. Genoát fogadják, egy nagy rangadónak néznek tehát elébe.

 A Bajnokok Ligájában a nagy csapathoz hasonlóan a Zenit gárdáját láttuk vendégül, és a végeredmény is szintúgy 4:2 lett a hazaiak javára. Az első felvonásban abszolút a hazaiak elképzelése érvényesült, hiszen minden negyedóra végén betaláltak, így alakítva 3:0-ra a félidei állást. A gólokat sorrendben Samuel Iling, tizenegyesből, Gabriele Mulazzi és Ange Chibozo szerezték, utóbbi két találatnál Iling mindkétszer előkészítőként jeleskedett. Mulazzi a harmadik, Chibozo a második gólját lőtte az idei sorozatban. Aztán a 61. percben szépítettek az oroszok, hogy végül a 80. perc után mindkét gárda bevigyen még 1-1 ütést, kialakítva a végeredményt. A hazaiak gólját a holland nemzetiségű Bayron Strijdonck szerezte. A kis Zebrák 10 ponttal vezetik a csoportot, a 9 egységgel álló Chelsea előtt, és két fordulóval a vége előtt továbbjutottak a csoportból.

A mérkőzés után Bonatti mester értékelt: "A mai napon jó teljesítményt nyújtottunk, ami lehetővé tette számunkra, hogy két fordulóval a vége előtt lezárjuk a csoportkört, és visszatérjünk a győzelmi ösvényre, a veronai kisiklás után. Mulazzi a harmadik gólját lőtte négy meccsen az ifjúsági ligában, Strijdonck remekül szállt be a meccsbe, Iling pedig gólra váltotta a tizenegyest, és két gólpasszt is adott. Mulazzi és Bonetti is kiválóan játszott, utóbbi egy olyan szerepben amit az idei szezon kezdete óta lát el, de számára még nem természetes. Az egyének mellett fontos kiemelni az egész csapat jellemzőit, mint mindig. Nyilvánvalóan tovább kell fejlődnünk, mert ma gólokat kaptunk, és megoldást kell találnunk erre a problémára. Minden meccs egy plusz lecke számunkra, hogy folyamatosan fejlődünk. Ha egyre feljebb akarunk jutni, pontosan a részletekben kell fejlődnünk, mert ezek azok amik végső soron döntenek az összecsapásokon."

Végezetül lássuk, hogy az U23-as gárda az AlbinoLeffe elleni döntetlent követő három bajnokin, és egy kupameccsen mire jutott. Először is a liga utolsó Pro Sesto csapatát fogadták, és egy nagyon kellemetlen eredménynek számító 1:1-es eredményt értek el. Az első félidő felét végig támadta a hazai csapat, aminek a végén azaz a 23. percben büntetőhöz jutottak, a Daniel Leóval történt szabálytalanság után, de Nicolò Cudrig a jobb kapufára bombázta azt. Aztán a 33. percben a kapus és a védők addig bénáztak a saját védő harmadban, hogy Riccardo Capogna elvette tőlük a játékszert, és a térfél közepéről, a kint álló Garofani fölött a kapuba emelt. A bekapott gól annyira megfogta a csapatot, hogy az egész második félidőben momentumuk sem volt, egészen az utolsó percig, amikor is Cosimo Marco Da Graca, a szintén csereként beállt Marley Aké jobb oldali passza után közvetlen közelről ki nem egyenlített. Igazán nagy kár a kihagyott tizenegyesért, és az elmaradt győzelemért.

A következő megmérettetés a Piacenza elleni idegenbeli fellépés volt, ami szintén 1:1-es döntetlent hozott. A 22. percig csak a piros-fehérben játszó hazaiak kerültek helyzetbe, de ekkor a Juve, azon belül is Cudrig akkora esélyt kapott a gólszerzésre, hogy csak na, hiszen a hazai portás aláfutott a labdának, a Bianconeri támadója a tizenhatoson belül az üres kapura vezethette a labdát, de addig várt, amíg a védő becsúszva szerelni tudott. Mint kiderült ez a helyzet volt az egyetlen említésre való esemény ami a vendégek nevéhez fűződött, hiszen a nyomás továbbra is a piemontiak kapujára hárult, ami a 31. percben egy szöglet utáni találatban csúcsosodott ki. Aztán a második játékrész legelején szintén szögletrúgás után Koni De Winter egy fejessel kiegyenlített. A hátralévő időben Garofani lehúzta a rolót, sőt az utolsó negyed órára magára találó fekete-fehér csapat egy jól eltalált lövéssel majdnem meg is tudta nyerni a meccset, de a kapus hatalmasat védett.

Lamberto Zauli együttesére két találkozó várt még, mindkettő a Südtirol ellen, először egy bajnoki, aztán egy Coppa Italiana Serie C derbi képében. A harmadosztály tabelláját vezető együttes pedig mindkét alkalommal borsot tört a tartalék gárda orra alá, hiszen a bajnokit 2:0, a kupa találkozót 2:1 arányban nyerték meg. Daniele Casiraghi a 20. minutumban, míg Matteo Rover a 41.-ben talált be, rövidre zárva a találkozó lényegi részét. 3 nappal később a kupában is már az első félidőben kétgólos előnybe került a vendéglátó, ezúttal a 33. percben Raphael Odogwu, hat egységgel később a festői nevű Leonardo Candellone rúgott gólt, Hans Nicolussi Caviglia 62. percben elért szépítése már csak a szép halálhoz volt elegendő. A 9. helyezett gárda a bajnokság következő fordulójában a hatodik Lecco csapatát látja majd vendégül. A videón a bajnoki mérkőzés összefoglalója látható.